Annonce
Ugeavisen Vejle

Klimatilpasning skaber ny aktivitetspark i Vejle

Vejle Kommune har lavet en visionsplan for området, som inddeler boldbanen i tre bassiner med forskellige funktioner til idræt og aktiviteter. Illustration: Vejle Kommune
Vejle Kommune vil sikre Østbykvarteret mod oversvømning med en række tiltag, som ovenikøbet giver borgerne nye rekreative muligheder.
Annonce

Vejle: Når regnen vælter ned i store mængder, er mange huse i Vejle udsat for oversvømmelser. Derfor arbejder kommunen hele tiden på at klimasikre, og lige nu er der fokus på Østbykvarteret, der får regnvand fra et stort område. Vejle Kommune og Vejle Spildevand sætter i februar gang i et nyt projekt omkring boldbanen ved Horsensvej/Østerbrogade, hvor der skal laves en ny aktivitets- og klimapark.

- Med aktivitets- og klimaparken samtænker vi by og natur, så vejlenserne får et nyt rekreativt område og nye muligheder for den uorganiserede idræts- og fritidsaktiviteter. Der bliver på den måde adgang til gode, rekreative oplevelser i den del af byen. Det er jo vigtigt for os, at vi skaber en god by for alle, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget Dan Arnløv Jørgensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Boldbane lukker i et år

De nye rekreative faciliteter er blandt andet stier og sportsbaner. Byrådet har afsat fem millioner kroner til den nye aktivitets- og klimapark, der skal bygges op om tre bassiner, som kan opsamle regn fra Nørremarken og Horsensvej. De vil kunne samle regn svarende til den mængde, vi står til at have om 100 år.

Samtidig bliver der anlagt en ny rørledning fra boldbanerne og under jernbanen, som fører vandet ned til Vejle Fjord. Det betyder, at beboerne på blandt andet Rødkildevej og Valløesgade kan se frem til en mindre risiko for oversvømmelser i området.

- Vejle ligger smukt med skov, fjord og bakker, men der er også en bagside til vandet. Derfor ser jeg frem til, at vi tager hul på næste trin i klimaprojektet, som skal sikre Østbykvarteret mod skybrud, ekstrem regn og oversvømmelser. Jeg håber, det vil skabe en stor tryghed for beboerne i området, siger formand for Natur- og miljøudvalget, Karl Erik Lund.

Gravemaskinerne går officielt i gang i starten af februar, hvor boldbanen lukkes for brug i omkring et år. Til gengæld kan vejlenserne se frem til, at området kan bruges oftere, uanset om det har regnet eller ej. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tid til hygge og halloween

Ugeavisen Vejle

Spil Dansk: Dansktoppens kendte solister står på scenen i Restaurant Skyttehuset

Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Annonce