Annonce
Ugeavisen Vejle

Kunst i coronatiden: Isolationsværker popper op

Værk af Marianne Schneider. Privatfoto
To kunstnere, den ene fra Vejle, den anden fra Aarup, viser på kunst der skal ses udefra.
Annonce

Vejle: Under deres koncept "Pop-up Kunstrum" ville kunstnerne Marianne Schneider og Annette Hornskov, sidstnævnte fra Vejle, have været i gang med udstillingsaktiviteter sammen med udefrakommende kunstnere i løbet af foråret 2020, men på grund af den nuværende situation i coronavirustiden, har de i stedet valgt at opsætte udstillinger i hver deres værksteder med egne værker via udstillingsvinduer ud til verden. Udstillingen har navnet "Exhibition no. 4".

- Vi laver en dobbeltudstilling som skifter hver 14. dag. Udstillingen foregår i henholdsvis Marianne Schneiders og i Annette Hornskov værksteder, hvor vi viser en til to værker ad gangen, forklarer de to kunstnere i en pressemeddelelse.

Annette Hornskovs udstilling kan ses ved hendes værksted på Møllehusvej 22 i Vejle, og Marianne Schneiders udstilling kan ses fra hendes værksted i Aarup.

Værk af Annette Hornskov. Privatfoto
Annonce

Om kunstnerne

Marianne Schneider og Annette Hornskov etablerede det kunstnerdrevede udstillingssted Pop-up Kunstrum i Vejle i 2018. Og som navnet antyder, popper samtidskunsten op i nye rum fra udstilling til udstilling.

Strategien er blandt andet, at udstillingerne skal opleves udefra. Eksempelvis kan nævnes "Den lille bølge" på Vejle Havn og i Pumpestationen på Nørretorv.

I det hele taget har Marianne Schneider og Annette Hornskov gennem en årrække arbejdet sammen omkring installationer i det offentlige rum, galleriudstillinger og projekter med andre kunstnere. For eksempel udstiller og arbejder de fortløbende sammen med billedkunstner Berit Jansson på deres fælles projekt kaldet "Thinking about Soil".

Den omtalte aktuelle udstilling "Exhibition no. 4" åbnede 29. marts 2020 og fortsætter i ubestemt tid. Værkerne af de to kunstnere vil skifte fra den ene by til den anden i kunstnernes udstillingsvinduer.

På www.popupkunstrum.dk kan man læse mere om udstillingerne og kunstnerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce