Annonce
Ugeavisen Vejle

Kunst i gade- og øjenhøjde peger mod Vejle Midtpunkt

Paraplyerne i Vejle Midtpunkt går igen i de 12 kunstværker, der hænger rundt om i midtbyen. Kunstværkerne peger alle mod midtpunktet. Foto: Flemming Larsen
Der er opsat 12 kunstværker rundt i Vejle midtby lavet af den danske kunstner Ole Grøn.
Annonce

Vejle: Kunst må gerne være med til at pirre og at gøre en nysgerrig.

Det er budskabet fra ejerne af Vejle Midtpunkt, Bo-To Ejendomme, der står bag en bemærkelsesværdig kunstudstilling. Kunstværkerne hænger i gadebilledet rundt om i midtby. I alt er der blevet opsat 12 kunstværker på husgavle rundt i Vejle midtby lavet af den danske kunstner Ole Grøn.

Meningen er at give både vejlenserne og de besøgende i Vejle en kunstoplevelse, når de bevæger sig rundt i byen - og mod Vejle Midtpunkt.

- Vi vil gerne støtte op med endnu flere tiltag, så Vejle midtby bliver mere interessant at besøge. Det gør vi bandt andet med gratis koncerter i midtpunktet, og nu fik vi så en idé om, at vi gerne vil glæde folk med nogle kunstværker. Derfor hyrede vi Ole Grøn til at lave nogle værker, som kunne passe ind i bybilledet, fortæller Bo Svenningsen.

Han ejer Vejle Midtpunkt sammen med Tomas Kjær Andersen, der mener, at kunstværker får mange til at stoppe op.

- Personligt er jeg glad for Ole Grøns værker, og hans naivistiske stil skaber glæde hos dem, der kigger på dem. De er på alle måder både i gade- og øjenhøjde, og det kan vi godt lide at være, fortæller Tomas Kjær Andersen.

Annonce

Små overraskelser

Ole Grøn bor og har sit atelier ved Norsminde syd for Århus. Han tilhører kredsen af danske naivist-kunstnere og deltager hvert år på flere udstillinger her og i udlandet. Gennem årene har Ole Grøn skabt udsmykninger og skulpturer i en række danske kommuner. I arbejdet med sine stålrelieffer, som dem her i Vejle, kombinerer han sin kunst med digital laserteknologi.

- Jeg har en helt særlig glæde ved at udføre opgaver som denne, hvor mine motiver kan skabe små overraskelser, hvor mennesker færdes til dagligt. Og måske fremkalde et smil, en venlig tanke eller en fantasifuld idé. Kunst skal nemlig deles med andre, siger Ole Grøn, der er glad for samarbejdet med Andersen og Svenningsen.

Annonce

Gå på kunstjagt

Hvis man bevæger sig rundt i byen for at finde de 12 værker, så vil man opdage, at 11 værker er udformet med et bogstav, så udover at være 12 selvstændige kunstværker, så er de også en del af en skattejagt for både børn og voksne. Det første værk hænger i Vejle Midtpunkt, hvor der også hænger et kort, som viser, hvor de øvrige 11 er placeret.

- Vi regner med, at forretninger og restauranter kan bruge kunstturen rundt i byen til forskellige konkurrencer i løbet af året, og så håber vi ellers bare på, at værkerne kan skabe glæde hos vejlenserne og gæsterne i byen, lyder det fra Tomas Kjær Andersen Bo Svenningsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bare vi ikke er til grin

Annonce