Annonce
Ugeavisen Vejle

Kunsten lyser op i Vissingsgade

Lokale kunstnere skaber kunst i Vissingsgade under arbejdstitlen "Vissingsgade - Set fra nye vinkler" . Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
I denne tid kan man lige stoppe op for en stund og lade kunsten sive ind. Lokale kunstnere udstiller indtryk fra Visssingsgade - i Vissingsgade.
Annonce

Vejle: Siden 10. oktober har man kunne lade kunsten sive ind, når man går sig en tur i Vissingsgade. Under titlen "Vissingsgade - Set fra nye vinkler" har seks Vejle-kunstnere skabt, hver deres værker, som altså nu pryder gaden. Kunstudstillingen, som er i åben gade og dermed for alle at se, er blevet sat i verden i samarbejde mellem kunstnerne, Vissingsgades butikker og beboere - og Vejle Kommune, som en del af projektet "Gadelab i Vissingsgade". Udstillingen under åben himmel vil kunne ses frem til slutningen af denne uge.

De fem kunstnere som har skabt værkerne med udgangspunkt i Vissingsgade er Diana Nordbek, Jonas Normann, Stine Ofelia Kildevang, Susanne Baldus, Lene Juhler og Anna Sofie Bank Erbou.

Værkerne er placeret i glasmontre, der er næsten to meter høje og en meter i bredden, og de skaber nærmest en lille kunstallé ved indgangen til Vissingsgade fra Nørregade.

Annonce

Forskellige fortolkninger

Stilarterne og tankerne bag det at kunne se Vissingsgade fra nye vinkler er spænder over alt fra abstraktioner til mere konkrete og genkendelige motiver.


Det vi ikke ser, eller ikke vil se, men det vi godtved, som er der. Det fremstår uskønt, for nogen. Måske endda provokerende, grimt og ligegyldigt.

Diana Nordbek, kunstner


Diana Nordbeks værk tager udgangspunkt i graffiti-tags og klistermærker, der markant signerer samtlige af Vissingsgade pæle, mure og elbokse. Hun fortæller således om sit værk:

- Det vi ikke ser, eller ikke vil se, men det vi godt ved, som er der. Det fremstår uskønt, for nogen. Måske endda provokerende, grimt og ligegyldigt.

Lokale kunstnere skaber kunst i Vissingsgade under arbejdstitlen "Vissingsgade - Set fra nye vinkler" . I front ses Diana Nordbeks værk der tager udgangspunkt i graffiti-tags og klistermærker, som de der er på Vissingsgades pæle, mure og el-bokse. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Judo i gaden

- Jeg husker gaden fra barndommen. Første gang jeg smagte en kebabrulle var på Konstantinopel for 30 år siden. Intet har ændret sig. Da jeg som ung startede med at at gå i byen, var det på Kridthuset i Vissingsgade, hvor der hver uge blev spillet live-jazz. Natten sluttede på Kontoret på hjørnet til Dæmningen. Jeg husker da Vissingsgade var en gennemkørselsgade for biler og ikke en gågade. Jeg har set utallige slagsmål i Vissingsgade i min tid. Billedet hedder “judo” og er taget mens jeg ventede på mad fra Konstantinopel, fortæller Jonas Normann om sit værk.

Annonce

Øjeblikket og de små ting

For kunstneren Stine Ofelia Kildevang handler hendes to værker om de små ting, som øjet ikke nødvendigvis ser første gang et ukendt sted, en fremmed gade besøges. Via dobbelteksponerede fotos antyder lagene, at der findes så meget mere i virkeligheden end det vi registrerer som virkeligt.

Kunstneren Lene Juhler ønsker med sit værk at inspirere til for en stund at nyde øjeblikket og efteråret. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Lene Juhlers transparente værk med objekter på snore, handler det om at stå stille i øjeblikket:

- Med værket i Vissingsgade er det min intention at få efteråret, eftertanke og stilheden ind i gaden som pause til det travle gadeliv, fortæller hun.

Annonce

Hjerte og gadens farver

- Vissingsgade er for mig indbegrebet af erhvervsdrivende med hjerte. Samtidig er det mit indtryk, at der er et fællesskab ud over det sædvanlige. Her klappes der i takt med og ad hinanden. Jeg har valg den blå farve som symboliserer den determinerede retning på at ville have et blomstrende forretningsliv op at stå. De farvede prikker symbolisere forskelligheden og den plads til leg og børn, der er i gaden, fortæller Anna Sofie Bank Erbou om sit bidrag til udstillingen.

Grafiker Susanne Baldus har fundet ind til gadens farver og skabt puslespil af forskellige nuancer i sit abstrakte værk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce