Annonce
Ugeavisen Vejle

Kunstforeningen mindes også Albert

Albert Bertelsen var æresmedlem af Vejle Kunstforening, der nu har indrettet et mindehjørne med Alberts staffeli og en skitse, der ikke nåede længere. Foto: Vejle Kunstforening
Annonce

Vejle: Vejle Kunstmuseum åbnede for nylig en mindeudstilling om Vejles Albert - maleren Albert Bertelsen, der døde 10. december, 98 år.

Nu er Vejle Kunstforening også på banen med et Albert-minde i sine lokaler i Vejle Mølle:

Da kunstforeningen lørdag holdt fernisering på en udstilling med maleren Kurt Ejvind Nielsen fra Lindved og keramikeren Rasmus Eliasen, kunne foreningens formand, Nina Damsgaard, afsløre et særligt mindehjørne:

Med hjælp fra Alberts søn, Troels Bertelsen, har kunstforeningen lånt Alberts Bertelsens staffeli og maling samt pensler. Dertil kommer Alberts maleri af moderen, som er udlånt af Troels Bertelsen.

Og kunstforeningens mangeårige formand, lokalhistorikeren Bent Nordheim har stillet nogle unikke tegninger til rådighed for mindeudstillingen. Det er tegninger, som Albert Bertelsen skabte som illustrationer til nogle af Nordheims bøger.

Udstillingen med Kurt Ejvind Nielsens malerier og Rasmus Eliasens keramik - og Alberts mindehjørne - kan ses onsdag til søndag klokken 12-16 frem til og med 23. februar. Der er fri entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Ugeavisen Vejle

Klør det dernede?

Ugeavisen Vejle

Svedig blues i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Klar til boligkigger-weekend

Annonce