Annonce
Ugeavisen Vejle

Kursus: Få tjek på parforholdet

Parkurset PREP er et undervisningstilbud eller et kommunikationskursus for par. Næste gang den 19. februar. Modelfoto
For femte gang inviteres vejlensiske par til et kursusforløb, hvor dialog og kærlighed er i fokus.
Annonce

Vejle: Mange parforhold har brug for et eftersyn. Et eftersyn, hvor der kan hentes inspiration til den gode dialog, til et lavpraktisk vedligehold af kærligheden og til at forudse de udfordringer, parforholdet kan løbe ind i.

Et såkaldt PREP kursus kan betragtes som et eftersyn, mener byens kirker.

Det er femte gang at vejlensere med baggrund i byens kirker samarbejder om et PREP parkursus i Vejle. PREP står for "Prevention and Relationship Enhancement Program" eller lidt frit oversat: Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold.

Kursus for par

Undervisere på kurset bliver sygeplejerske Irene Ottesen, sygeplejerske Hanne Funch Nielsen og præst René Ottesen, som alle er certificerede undervisere på PREP parkurser.

Kurset afvikles onsdag den 19. februar, onsdag den 26. februar og lørdag den 7. marts og vil også denne gang foregå på Lukasskolen, Grundet Bygade 17 i Vejle. Der er også planlagt et kursusforløb i oktober 2020.

Annonce

En anderledes date

Det var netop de praktiske redskaber, som blev fremhævet af kursisterne efter det seneste kursus i Vejle.

- De enkle og praktiske eksempler på, hvordan man taler sammen, har været vanvittig inspirerende, fortæller et af de par, som deltog sidst.

Et andet par understreger, at de netop tilmeldte sig kurset for at gøre deres gode parforhold endnu bedre.

- Vi fik opfyldt vores forventninger og samtidig var kurset ligesom en anderledes måde at have en date, fortæller parret i en pressemeddelelse.

Annonce

Modgang og medgang

Parkurset PREP er et undervisningstilbud eller et kommunikationskursus for par, og kursus skal ikke forveksles med parterapi. Kurset er et fast program, der stammer fra University of Denver i USA. Det er videreudviklet af Center for Familieudvikling på basis af mere end 30 års forskning i, hvad der hæmmer og fremmer et parforhold, hvor begge parter trives.

Sygeplejerske Hanne Funch Nielsen, som har været én af drivkræfterne bag PREP i Vejle fortæller, at der har været stor søgning til kurserne af par i vidt forskellige livssituationer.

- Det er interessant at observere, hvordan kursisterne pludselig opdager at modgang er lige så naturlig en del af parforholdet, som medgang er det. Det handler bare om at bruge de rigtige redskaber til at håndtere begge dele, fortæller Hanne Nielsen i pressemeddelelsen.

Det koster penge at deltage. /LASAU

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Ugeavisen Vejle

Klør det dernede?

Ugeavisen Vejle

Svedig blues i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Klar til boligkigger-weekend

Annonce