Annonce
Ugeavisen Vejle

Landdistriktsidé om lokale udviklingsagenter kommer til Vejle by

Thyge Havgaard Bjerring mener, at der er behov for et stærkt lokalråd, der repræsenterer området over for kommunen.
Vejle by har over de seneste år fået en række lokalråd. En velprøvet idé fra kommunens landdistrikter kommer derfor til Vejle by nu. Kommunen vil sammen med lokalrådene tilbyde lokalt engagerede borgere en møderække, om hvordan man skaber udvikling af lokalsamfund.
Annonce

Vejle: Et kursusforløb i at blive udviklingsagent for sit lokalsamfund har været gennemført med succes i en række landsbyer i Vejle Kommune. I samarbejde med Tyge Mortensen fra Landsbyhøjskolen vil kommunen nu omplante ideen til Vejle og kommunens nyeste lokalråd. Hvis man vil gøre noget for dit lokalsamfund, tilbyder kommunen en møderække, hvor man sammen med andre med samme interesserede kan gøre en forskel. Møderækken tilbydes i samarbejde med lokalrådene i Grundet, Vestbyen, Grønlandsvejen og Bredballe Strand. Henover fire møder i vinteren og foråret arbejder borgerne med deres lokalsamfund hjulpet og undervist af dygtige undervisere og af hinanden. Møderne foregår lokalt. Møderækken skal være med til at sætte skub i den lokale udvikling og styrke sammenhængskraften i lokalområder i Vejle by. Gensidig fordel Formålet er at få endnu flere lokale kræfter til at sætte tiltag i gang og skabe bedre samarbejde mellem de lokale grupper, foreninger og institutioner. - Vi har lært fra erfaringerne i kommunens landdistrikter, at et velfungerende lokalsamfund med eget lokalråd er med til at styrke nærdemokratiet. De erfaringer kommer nu Vejle by til gavn. De fire lokalråd, vi arbejder sammen med i Vejle by, er nye, og mange borgere kender dem ikke endnu. Derfor gør vi noget, så de kan blive set og få mere gennemslagskraft, siger Thyge Havgaard Bjerring, formand for Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati i en pressemeddelelse.

Sådan kommer du med

Møderne er gratis, men kræver tilmelding. Tilmelding sker via dit lokalråd:

Vestbyens lokalråd v. Tove Knudsen, 60 35 06 42

Bredballe Strand lokalråd v. Ole Harrit, 40 34 90 22

Grønlandsvejens lokalråd v. Marie France White, 26 34 62 23

Grundet lokalråd ved Birger Kristoffersen, 21 97 97 52

Man kan også sende en mail til Tyge Mortensen tygemortensen@gmail.com

Annonce

Stærkt lokalråd

Thyge Havgaard Bjerring mener, at der er behov for et stærkt lokalråd, der repræsenterer området over for kommunen. Og fra kommunens side er der brug for velorganiserede og velfungerende lokalsamfund, der kan skubbe til udviklingen lokalt. Første kursusdag er torsdag 10. oktober klokken 17.00-21.30 og fortsætter på tre torsdage henover vinteren og foråret. Tyge Mortensen fra Landsbyhøjskolen er tovholder sammen med lokalrådene. I løbet af de første to møder vælger man et relevant og vigtigt indsatsområde i sit lokalsamfund, som der arbejdes med som case i de efterfølgende møder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bager med på madspilds-app

Annonce