Annonce
Ugeavisen Vejle

Lektiecafé søger begejstrede matematik-hjælpere

Matematikcenter, en lektiehjælpsorganisation med speciale i matematik, efterlyser frivillige matematikeksperter til at hjælpe unge i Vejle. Arkivfoto
Lektiecafé i Vejle mangler frivillige matematikeksperter, der kan forklare tingene på en virkelighedsnær måde.

Vejle: Du skal have styr på lidt mere end plus, minus, gange og dividere. Det må ikke lyde som volapyk, når opgaverne byder på brøker, B-værdien i et andengradspolynomium og multiplikation af flerleddede størrelser; matematiske begreber er nemlig noget, der begejstrer dig.

Hvis din begejstring smitter, bør du overveje at hjælpe unge i Vejle. Unge, som kæmper med tallene. Det er "Matematikcenter", en lektiehjælpsorganisation med speciale i matematik, der efterlyser frivillige matematikeksperter.

Matematikcenter åbner sin lektiecafé i Vejle den 2. september, men lige nu er der desværre langt imellem de frivillige.

- Og det er ærgerligt for de unge, lyder det fra frivilligkoordinator i Matematikcenter, Karin Charlotte Rahbek.

- Det er afgørende for unges matematikforståelse, at de har nogen, som de kan se op til, som har viden om matematik, tiden og tålmodigheden til at hjælpe, og som kan forklare de unge matematik på en virkelighedsnær måde. Hvis vi ikke kan finde frivillige nok, så risikerer vi, at de unge i Vejle står uden et gratis tilbud om matematiklektiehjælp. Og det går ud over dem, som ikke har råd til at betale for lektiehjælp andre steder, siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce

Et par timer om ugen

Matematikcenter har eksisteret i Danmark siden 2011. I dag driver organisationen gratis lektiecaféer i otte byer. I Vejle foregår det hver mandag klokken 15.15 til 17.15 på Rosborg Gymnasium & HF.

Som frivillig matematikhjælper skal man kunne afsætte to timer om ugen, og man skal som minimum have bestået matematik A fra en gymnasial uddannelse - eller have et niveau, der svarer til det.

- Det er ikke kun matematikniveauet, som skal være på plads. De frivillige skal have en evne til at sætte matematik ind i virkelighedsnære sammenhænge, der gør matematikken lettere at forstå for eleven. Derfor er det helt sikkert en fordel, hvis man har arbejdet med matematik og anvendt matematik i sit arbejdsliv. Men vigtigst af alt skal man have en begejstring for matematik, som man ønsker at dele med andre, siger Karin Charlotte Rahbek.

Eleverne, der bruger Matematikcenter, går i folkeskolens ældste klasser, i gymnasiet eller på voksenuddannelser. I øvrigt tilbyder Matematikcenter også online lektiehjælp. Hvert år besøger gymnasieelever fra Vejle webmatematik.dk 73.000 gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce