Annonce
Ugeavisen Vejle

Let's get groovy: Nyt amerikansk dansekoncept er landet i Vejle. Her kan man bevæge sig fuldstændig frit, og der er fredagsfester på vej

Miriam Tholstrup Jørgensen er nyudannet inden for en helt ny danseform i Vejle, groovedance, og nu giver hun vejlenserne mulighed for at være med. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Miriam Tholstrup Jørgensen står bag Vejles nye dansekoncept. Her danser man sammen, men hver for sig. Pulsen ryger i vejret og endorfinerne ligeledes.

Vejle: “Let’s groove tonight, share the spice of life”- Sådan lyder ordene i Earth Wind & Fires sang om at slippe tøjlerne og give sig hen til dansen, og det er lige nøjagtigt noget af det, som Vejles nye dansekoncept, groovedans, lægger op til.

Danseformen er oprindeligt amerikansk, udviklet af Misty Tripoli, der grundlagde The World Groove Movement for snart 20 år siden, men især de senere år har det fået en opblomstring.

Og nu er det så landet i Vejle - med en vejlenser bag roret, nemlig Miriam Tholstrup Jørgensen, der står bag Foxy Moves. Hun er netop uddannet og certificeret af Misty Tripoli, og kan derfor tilbyde både professionel og original dansetræning indenfor konceptet groovedance.

Annonce

- Det er bare en helt fantastisk dans - og træning. Første gang jeg selv stiftede bekendtskab med groovedance, var i Aarhus hos en dygtig danselærer, der hedder Nomi, og efter første prøvetime var jeg bare fuldstændig solgt, forklarer Miriam Tholstrup Jørgensen.

Brug for det i Vejle

Efter blot anden gang i Aarhus, var hun sikker på, at dét også er noget, Vejle har brug for. Ikke mindst, at der udover de ugentlige træninger, også skal være fredagsfester en gang i måneden, hvilket lige nu gennemføres med succes i Aarhus hos Nomi.

- Alle de piger, jeg kender på min alder, som gerne vil ud at danse en fredag aften, har jo faktisk ikke nogen steder at gå hen her i Vejle, og det skal vi da have gjort noget ved. Egentligt har jeg haft arrangeret et par aftener af den slags her i byen, hvor man selv tager sine drikkevarer med, og også kan tage sin mand eller kæreste med. Her groovedanser man så den første time, hvorefter de to næste timer bare er fri dans og hygge med et glas vin, øl, eller hvad man nu har brug for, fortæller Miriam Tholstrup Jørgensen, der videre forklarer, at hun lige nu er på udkig efter det optimale sted til formålet.

Annonce

Kom og vær med

Imens Miriam Tholstrup Jørgensen en onsdag aften er ved at gøre klar til sit dansehold i gymnastiksalen, som hun har lejet sig ind i - ved Vejle Friskole - er hun i fuld gang med at hænge lyskæder op, og latinamerikanske rytmer strømmer ud fra højttaleren.

Når man danser groove, så bruger man helt enkle bevægelser og lette trin, og samtidig får man virkelig pulsen op og får bevæget hele kroppen og alle musklerne, og så er det bare sjovt og fedt at kunne danse løs

Miriam Tholstrup Jørgensen

- Det er vigtigt, at stemningen er hyggelig, når vi danser, og i denne her tid giver jeg gratis prøvetimer mandage og onsdage, for jeg vil jo gerne have, at så mange som muligt finder ud af, hvad det her er for noget, forklarer hun.

Og hun fortsætter:

Når man danser groovedance er det hele kroppen der kommer i spil og bevægelserne er ofte bløde og der er masser af mulighed for at lade musikkens rytmer spille med. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Når man danser groove, så bruger man helt enkle bevægelser og lette trin, og samtidig får man virkelig pulsen op og får bevæget hele kroppen og alle musklerne, og så er det bare sjovt og fedt at kunne danse løs.

Miriam Tholstrup Jørgensen forklarer også, at der danses til alle mulige former for musik. Her er både hiphop, salsa, disco, urban, house, jazz, bollywood, latin, swing og rock - og mere til.

Annonce

Smil og energi

Lyskæderne er hængt op, det skarpe lys i gymnastiksalen bliver slukket og der skrues lidt op for musikken. Deltagerne begynder at drysse ind, og efter kort tid er der godt fyldt op i salen.

- Hvad så, er I klar, spørger danselederen og forklarer videre, at der nu startes op med lidt blid opvarmning. Kort efter stiger tempoet, smilene breder sig i manges ansigter, pulsen ryger op, også hos avisens udsendte, der, for forståelsens skyld er hoppet i danse/fitness-tøjet for at være med.

Miriam Tholstrup Jørgensen guider alle i, hvilke grundbevægelser, der skal gøres. Christina Møgelvang Mosegaard

Ved hvert nye dansenummer får vi instruktioner på dansetrin. “Ned i knæ, bløde bevægelser med hofterne, armene i vejret, mærk musikken og mærk kroppen”. Men der er også plads til frihed mens der danses rundt til de fede rytmer. Her er nemlig ikke noget med at stå på lige rækker og skulle træde de helt korrekte trin. Tværtimod. Der er plads til, og accept af, at man bidrager med sin helt egen stil, om man vil.

Efter sidste nummer, er det tid til at strække ud og slutte af med at slappe af på gulvet og give helt fuldstændig slip.

I uge 36 tilbyder Miriam Tholstrup Jørgensen mandag og onsdag også gratis prøvetimer i gymnastiksalen på Vejle Friskole - fra klokken 18.30 til 19.30.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejlenser kørte ikke stærkt nok: Kevin levede ikke op til egne forventninger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Sandwich og fritter som du sjældent har smagt dem: Ny bod fylder street food helt op

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jeg er åbenbart for gammel til T-shirts: Sandheden er ilde hørt

Ugeavisen Vejle

Tillykke til Betty og Kirsten: Her er årets frivillige ildsjæle

Ugeavisen Vejle

Nu kan du opleve en bæredygtig bydel: Vejle har haft fokus på Arkitekturens dag siden 1972

Ugeavisen Vejle

Spænding udløst: To unge forfattere får hver 50.000 kroner

Ugeavisen Vejle

Bøn fra Vejle-restauratører: Lad os holde jul i oktober på en hverdag

Ugeavisen Vejle

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Ugeavisen Vejle

Nye rækkehuse i hastigt voksende landsby er klar til udlejning

Ugeavisen Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Frede og Selma sætter spot på børns følelser og hverdagsliv

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Han kaldte mig en møgkælling

Ugeavisen Vejle

Ny, lille kortfilmsfestival blev løbet over ende - der kom tusindvis af film ind fra hele verden

Ugeavisen Vejle

Maden i mit liv: Her har du opskriften på en lækker sæsonbetonet ret

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Larm og ræs på Nørremarken

Ugeavisen Vejle

Ny vandrerute på 170 kilometer har et budskab: Gå fra bøvlet by til den lette løsning

Ugeavisen Vejle

Ford Mustang er en spændende elbil: Lidt for meget vrinsk, men med lidt for lidt lyd

Ugeavisen Vejle

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Ugeavisen Vejle

80 år er ingen alder: Helt anderledes end alle de andre

Ugeavisen Vejle

Japanske skønheder med flotte former: Svenn fra Vejle solgte for millioner af kroner af dem, og der var blomster til fruerne

Ugeavisen Vejle

Skoleelever med til at redde restaurationsbranchen: Det er megafedt at lave mad, siger Liv Kynde, og hun har ikke noget imod skæve arbejdstider

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Her er der plads til alle

Ugeavisen Vejle

Hva' siger manden, Misse? To kvinder har forladt deres chefstillinger i stor kæde - nu vil de bygge deres egne forretninger op

Annonce