Annonce
Ugeavisen Vejle

Lidt ekstra krydderi på skoledagen

Jonas Vigkilde, Hallo Kitchen, lærte Manar, 10 år, Asil, 9 år, og Ebru, 10 år, fra Novo Skolen at lave deres egen smoothies. Foto: Flemming Larsen
Elever fra Nova Skolen i Vejle lærte at lave karry og smoothies i forbindelse med "Smag på kunsten". Hallo Kitchen vil have flere børn i køkkenet.
Annonce

Vejle: Vidste I, at karry er et blandingsprodukt, der kan laves på mange måde.

Det var budskabet fra Jonas Vigkilde, Hallo Kitchen, til børnene fra Novo Skolen, da de forleden havde skiftet danskundervisningen ud med gastronomi.

Det fandt sted i forbindelse med "Smag på kunsten".

Bag arrangementet i Bygningen stod Hallo Kitchen, der er en forening for madglæde og fællesskaber, som 16 kommuner er med i. Og som blandt andet har til formål at få flere børn i køkkenet.

Ved arrangementet i Bygningen lærte børnene at lave "Mors karry". Foto: Flemming Larsen
Annonce

En smagsoplevelse

Ved bordet med frugter står veninderne Manar, 10 år, Asil, 9 år, og Ebru, 10 år.

- Det er sjovt; det at få lov til at prøve at lave sin egen smoothies. Og så glæder vi os også til at skulle prøve at lave vores egen karry.

- Vi kan godt lide at være i køkkenet; I skolen har vi også hjemkundskab, hvor vi blandt andet har lært at lave pizza, cupcakes og at bage småkager, kommer det genert fra pigerne, der også lige får fortalt, at de er bedste veninder.

Og at de også er begyndt at hjælpe til i køkkenet derhjemme.

Annonce

Flere børn i køkkenet

Madglæde og fællesskaber er netop et af formålene med Hallo Kitchen.

- Vi gør det, fordi vi gerne vil give børnene indblik i forskellige smagsoplevelser. Og så var der også flere af børnene, der troede, at karry kom fra en plante. Nu har vi givet dem viden om, at krydderier er noget man selv smager sig frem til, forklarer Jonas Vigkilde.

Han kalder det vigtigt, at der gennem maden bliver knyttet nogle fællesskaber mellem såvel børn og forældre og børnene imellem.

- Udover maden, er det med til at give børnene en positiv oplevelse; det at kunne lave sine egne krydderier, smoothies og mad, siger Jonas Vigkilde.

Hallo Kitchen står blandet andet bag koncepterne "Fars køkkenskole", "Mors verdenskøkken", "Mad i generationer", "Breakfast" og "Giv madglæden videre".

Pigerne syntes det var sjovt, at der skulle trædes i pedalerne for at få blenderen til at virke. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce