Annonce
Ugeavisen Vejle

Lokal kunstner udstiller nye ord og begreber på Vejle Kunstmuseum

Kunstprojektet #flattenthecurve åbner på Vejle Kunstmuseum fredag 7. august. Foto: Junette Bay
Designer Junette Bay fra Vejle igangsatte under coronakrisen et kunstprojekt, der udstiller den omvæltede hverdag, vi alle sammen har oplevet. Værket har levet på Instagram, men udstilles nu på Vejle Kunstmuseum. Fernisering 7. august.
Annonce

Vejle: Vi har famlet os lidt frem under coronakrisen. Der blev opfundet nye ord og begreber, vi aldrig havde hørt om før.

For eksempel balkonfest eller antistoftest.

Forestil dig en rengøringsproducent med navnet #flattenthecurve. På produkterne står der ord og begreber, der alle har samme formål: At flade kurven ud.

Nogle midler er mere tvivlsomme end andre. Nogle virker, nogle virker ikke. Nogle er fake news. Nogle lukrerer på folks frygt.

Med kunstprojektet #flattenthecurve har mange af ordene fået plads på tomme plasticdunke, som vejlensere har afleveret i den dertil indrettede kasse, der stod foran Vejle Kunstmuseum i den lange periode hvor museet var lukket. Ordene er indsamlet på Instagram.

Annonce

Når krisen kradser, blomstrer kunsten

Kunstprojektet åbner på Vejle Kunstmuseum fredag 7. august klokken 15, hvor kunstneren Junette Bay fortæller om tankerne bag sit projekt.

Museumsinspektør Pernille Rom Bruun byder velkommen og fortæller om værkets rejse fra Instagram til kunstmuseum.

Museet er vært for en lille forfriskning.

Junette Bay bor og arbejder i Vejle. Hun er 44 år, iværksætter og designer og alenemor til to børn. Hun er kroniker og dermed en af dem, hvis liv har været meget påvirket af smittefare og karantæne. Hendes virksomhed Upcomers, der arrangerer designmarkeder, har, ligesom resten af event-branchen, ligget helt stille i lang tid. Dermed har kunsten haft tid til at blomstre.

Udstillingen kan ses indtil søndag 8. november. Gratis adgang. /lasau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Blomster fra en glad dreng

Annonce