Annonce
112

Lyhne har sendt over 30 frisører hjem: 'Det er virkelig en mavepuster'

Indehaver Maria Lyhne var alt andet end glad, da avisen talte med hende i telefonen. Gråden trængte sig på, og alt virker totalt uoverskueligt, og hun er virkelig rørt over medarbejdernes fantastiske opbakning, siger hun. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Fem saloner er lukket. Det føles helt uoverskueligt, siger rørt frisørmester.
Annonce

Vejle: Frisør Lyhne har lukket alle sine saloner i Jelling, Vinding, Bredballe, Billund og Vejle på grund af coronaudbruddet.

Salonkæden bad onsdag morgen mere end 30 medarbejdere om at blive hjemme, og indehaver Maria Lyhne fortæller, at salonbestyrerne ringede rundt til samtlige kunder for at orientere dem om, at deres tid var aflyst.

Hun var ikke overrasket over regeringens lukkevarsel, men alligevel stærkt bevæget, da avisen talte med hende i telefonen onsdag formiddag.

- Det er virkelig en mavepuster. Hvordan skal jeg få råd til at betale lønninger? Nu får vi ingen kunder, så vi er virkelig udfordrede, sagde hun, mens gråden pressede sig på.

I de fem saloner har det været en kunst den seneste uges tid at holde afstand og overholde anbefalingerne.

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne. Sprittet af og gjort rent, og vi har haft væsentligt færre kunder og alligevel forsøgt at flytte rundt på deres tider, så der var afstand. Men som frisør er det svært at holde afstand til kunden - det kræver to meter lange arme, fortæller Maria Lyhne.

Sådan så her ud hos Frisør Lyhne i november 2019, kort før åbningen af den nye salon på Søndertorv i Vejle. Og tomt er der nu igen, også i kædens øvrige fire saloner i Jelling, Vinding, Bredballe og Billund. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Annonce

Lander midt imellem

Efter at have fulgt med i pressemødet fra Finansministeriet onsdag middag kunne hun fortælle, at hun har stor forståelse for situationen og er glad for alle de ting, regeringen gør.

Dog bragte det hende ikke hel klarhed over, hvor hun står.

- Vi er i gruppen med mellem 10 og 50 medarbejdere, så vi ligger lige midt imellem de to pakker, der er blevet bragt på bane. Der var meget info at forholde sig til, og det er svært på så kort tid at få styr på. Jeg synes umiddelbart, at der mangler en pakke 3 til os, siger hun.

Hun har sat sin bogholder til at kigge nærmere på, hvor hun står. Alle hendes saloner har hun lejet sig ind i, og derfor er det på to do-listen at kontakte udlejerne og få lavet aftaler om betalingen af husleje.

Hun har også overvejet at sælge ud af sine hårprodukter, men hun aner ikke, om det overhovedet er tilladt.

Annonce

Fantastiske medarbejdere

Lige siden morgenstunden har hun talt i telefon, fortæller hun onsdag eftermiddag - lidt mere fattet end nogle timer før.

Det skyldes blandt andet en varm reaktion fra kunder og medarbejdere.

- Mine medarbejdere har bare været så fantastiske og virkelig kæmpet for Frisør Lyhne. De har taget barsel, ferie, selv betalt deres fridage, foreslået at gå ned i løn og endda at blive fyret. Og jeg har fået mange søde beskeder fra kunderne, siger Maria Lyhne.

Hun håber nu, at regeringens hjælpepakke virkelig kan hjælpe.

- Situationen er meget svær, og det er underligt at se ens livsværk smuldre og alt blive lukket ned. Men jeg er sikker på, at vi nok skal klare det, siger Maria Lyhne, der åbnede sin første salon i Jelling i 2006.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Ugeavisen Vejle

Klør det dernede?

Ugeavisen Vejle

Svedig blues i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Klar til boligkigger-weekend

Annonce