Vejle: Hvert år uddeler Landbrug & Fødevarer en pris til en kok, som formår at lave en ny, anderledes og velsmagende ret med gris. I år kæmper fem kokke om prisen "Årets Ret med Gris", og Daniel McBurnie fra Restaurant Lyst i Vejle er én af dem.
- Det er ret nyt for mig at stille op i en konkurrence som denne. Jeg ser mig selv som alt andet end en konkurrencekok. Faktisk er det her min debut i en konkurrence. Jeg vil nemlig hellere bruge min tid på at gøre restauranten bedre. Men så tænkte jeg alligevel, at konkurrencen her måske kunne være med til netop dette - og være med til at sætte yderligere fokus på Lyst, siger Daniel McBurnie i en pressemeddelelse.
Et dommerpanel har været på besøg i de fem restauranter for at spise gris. Vinderen af prisen annonceres ved et digitalt arrangement 30. november. Landbrug og Fødevarer er i øvrigt gået sammen med spiseguiden Whiteguide, der ved arrangementet vil lancere deres 2021-udgave af spiseguiden.
Udover Lyst, er også Syttende i Sønderborg, Falsled Kro i Millinge, Studio i København og Søllerød Kro i Holte nominerede til at modtage grise-prisen.