Annonce
Ugeavisen Vejle

Må bukke under for corona: Highway 51 lukker efter to år i Vejle

Henrik Knudsen, manden bag Memphis Mansion i Randers, fortæller, hvorfor det er blevet besluttet at lukke Highway 51 på Toldbodvej. Corona har skylden. Privatfoto
Det har kostet for mange penge at drive restaurant under corona-nedlukningnen. Det har indehaver af Highway 51, Henrik Knudsen, nu taget konsekvensen af. Han håber at vende tilbage til Vejle igen engang.
Annonce

Vejle: Der er ikke længere burgere og andre Elvis-livretter at hente hos Highway 51 på Toldbodvej.

Restauranten har besluttet at lukke, og det skyldes ene og alene corona-kristen, fortæller en af personerne bag restauranten, Henrik Knudsen, som også ejer Memphis Mansion i Randers.

- Vi har haft det fantastisk i Vejle, lokationen er en perle, og vi har fået nogle gode venskaber, så vi er kede af, at sige farvel, siger Henrik Knudsen.

Han nævner den gratis parkering og udsigten over Vejle Å som nogle af fordelene ved placeringen.

Samtidig roser han den gode håndfuld af medarbejdere, som har været med til at drive restauranten.

- Det er er fantastisk crew, vi siger farvel til, lyder det fra Henrik Knudsen, hvis datter Pernille Knudsen har været restaurantchef siden Highway 51 åbnede i marts 2018.

Det er ikke længere muligt at hente sin burger hos Highway 51. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Pengepungen er tom

Henrik Knudsen understreger, at beslutningen om at lukke, er én, der er blevet taget i samråd med advokat og revisor.

- Beslutningen var forbandet hård at tage, men vi kan ikke blive ved med at kaste gode penge efter dårlige, forklarer Henrik Knudsen.

Han kan godt se det paradoksale i, at restauranten lukker netop nu, hvor der er givet tilladelse til, at restauranter må holde åbent igen. Dog, påpeger han, ville det have været svært at skabe den fornødne plads mellem de spisende gæster i lokalerne på Toldbodvej.

- Måske kunne det have ladet sig gøre, men jeg tror ikke, vi kunne være kommet tilbage til normalen hen over sommeren. Og når pengepungen er tom, er der ikke så meget mere at gøre.

Den Elvis-glade mand fra Randers påpeger, at over 6000 spisesteder har måtte bukke under for corona-krisen.

- Det fortæller noget om, hvad der foregår lige nu.

Annonce

Take-away holdt ikke

For Henrik Knudsen er det på mange måder en drøm, som nu brister.

- Det jo noget, man har kæmpet for og løftet med dejlige kolleger. Derfor håber jeg også på, at vi kan komme tilbage engang og vise, at vi har vores berettigelse i Vejle.

Highway 51 forsøgte sig med take-away-mad i begyndelsen af corona-nedlukningen, men det lykkedes aldrig at komme op på et salg, der kunne bære forretningen.

Henrik Knudsen fortæller, at han allerede har tabt millioner på sine restauranter. Blandt andet derfor er Highway 51 i i M.P. Bruunsgade i Aarhus også blevet lukket.

Dineren i Memphis Mansion i Randers er fortsat åben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce