Annonce
Ugeavisen Vejle

Mød de to forfatteren bag bogen om Albert Bertelsen: Museumslederen og kulturjournalisten har tilbragt mange timer sammen med Vejles store maler

Det er Nina Damsgaard og Vibeke Kruse, der står bag bogen om Albert Bertelsen. Foto: Mette Mørk
Albert Bertelsen var som kunstner helt sin egen og aktiv i mere end 60 år. Nu er Vejles store maler udkommet i bogform.
Annonce

Vejle: Maleren Albert Bertelsen  var først og fremmest Vejles store maler. Han var i sjælden grad et med sin fødeby, Vejle, og han sagde aldrig nej til at tegne en plakat eller udføre et grafisk særtryk for at støtte en god sag i Vejle.

Albert Bertelsen fik aldrig et internationalt gennembrud, men han var højt skattet af et stort publikum også udenfor Vejle.

Med bogen ”Albert Bertelsen fra Vejle” placeres Albert Bertelsen for første gang i en større kunsthistoriske sammenhæng.

Annonce

Fortjent hæder

Det fortjener han, som den dybt originale kunstner, han var, mener bogens forfattere, mag.art. Nina Damsgaard, tidligere museumsleder på Vejle Kunstmuseum, og tidligere kulturjournalist på Vejle Amts Folkeblad, Vibeke Kruse.

Albert Bertelsen var som kunstner helt sin egen og aktiv i mere end 60 år.

Bogen skildrer hans lange kunstnerkarriere, fortæller om inspirationskilder og lader venner, samarbejdspartnere og samlere sætte ord på, hvad mødet med Albert og hans kunst har betydet for dem.

Annonce

Fortæller om sin far

Alberts søn, Troels Bertelsen, fortæller for første gang offentligt om sin far og hans kunst, og samler-ægteparret Birthe Henriksen og Verner Skov Pedersen fra Jelling, fortæller om deres fascination af Alberts billedkunst.

Bogen er udgivet på Forlaget Jelling, der er Jelling Bogtrykkeris Forlag. Det er naturligt at udgive bogen på trykkeriet, der i langt over en menneskealder havde et lydefrit og nært samarbejde med Albert Bertelsen.

Ved snigpremieren vil de to forfattere signere bøger. Foto: Mette Mørk

Bogen, der er rigt illustreret, præsenteres i forbindelse med Vejle Kunstmuseums store særudstilling ”Alberts tredje øje”.

Det sker ved snigpremieren fredag 25. september og ved åbningen lørdag 26. september.

Bogen kan købes på Vejle Kunstmuseum, i Bog & Ide på Rådhustorvet i Vejle og i Guts Gemmer, Valløesgade 26 A, Vejle. Prisen er 275 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Fang Vejle: Bare tag et foto

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce