Annonce
Ugeavisen Vejle

Madspild i store mængder: Unge hjælper til

Too Good To Go er et eksempel på, hvordan vi kan bekæmpe madspild. Foto: PR Foto.
Annonce

Vejle Kommune: 8. klasserne fra Englystskolen, Novaskolen og Petersmindeskolen deltager i et eksperiment om at nedkæmpe madspild.

Det skriver Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

I et samarbejde mellem en række organisationer, heriblandt Concitos Klimaambassade, har eleverne reflekteret over, hvordan det kan være, at madspild opstår. Eleverne fik for eksempel lov til at tale med den lokale købmand, som dagligt arbejder professionelt med netop madspild. De skulle herefter, i løbet af tre dage, fundere over måder at bekæmpe madspild på.

18. september mødtes alle 8. klasserne med fagfolk fra Vejle Kommune og andre eksperter, for at tale om, hvordan de bedste idéer kunne tages videre.

Og 2. oktober skal repræsentanter fra hver klasse så møde op på Ungdomsøen på Øresund, hvor de skal mødes med fødevareminister Mogens Jensen. Han vil her kommentere på elevernes forslag.

- Når vi smider mad ud, har vi spildt en masse ressourcer på at producere det, og det er rigtig skidt for klimaet. Derfor har vi brug for alle de gode ideer, vi kan få, på det her område, og derfor glæder jeg mig rigtig meget til at se, hvad de unge er kommet på, når jeg mødes med dem d. 2. oktober. Vi har helt sikkert brug for friske øjne på vores dårlige vaner, siger Mogens Jensen i pressemeddelelsen.

Vi spilder årligt omkring 700.000 ton brugbar mad i Danmark, ifølge Miljø- og Fødevareministeriet. Kun i husholdningerne er det oppe på 240.000 ton.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Fang Vejle: Bare tag et foto

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce