Annonce
Ugeavisen Vejle

Opdateret: Kunst på Domus er aflyst

Der er blevet plads til 42 udstillere, når Kunst på Domus finder sted 31. oktober og 1. november. Privatfoto
Odd Fellow Loge 109 John Welch, Vejle, står for andet år i spidsen for "Kunst på Domus". 42 udstillere er med.
Annonce

Vejle: Billedkunst, kunsthåndværk, keramik, foto, grafik, brugskunst og smykkekunst. Det er en mangfoldighed af kunst, der rykker ind på Domus i Vejle i weekenden, lørdag 31. oktober og søndag 1. november, når Odd Fellow Loge 109 John Welch, Vejle, holder udstillingen "Kunst på Domus".

- Vi stiller i år to stande til rådighed for unge kunstnere, det sker for at støtte disse kunstneres  udvikling, fortæller fungerende eksmester Jan Holdt Matthiesen, Loge 109 John Welch.

Annonce

Unge talenter

Den ene stand er reserveret til elever fra Artlab.

- Kontakten er skabt via billedkunstner Stine Ofelia Kildevang, der underviser unge kunstneriske sjæle i foto, video, lyd, performance, design og kreativ skrivning, fortæller Jan Holdt Matthiesen.

Jan Holdt Matthiesen, Loge 109 John Welch, siger, at der også er blevet plads til unge talenter. Foto: Kim Tams

Det er Xeneriet, Spinderihallerne og billedkunstneren, der er initiativtagere til Artlab, og håbet er, at ArtLab er med til at skabe rum, sted og muligheder, hvor unge mennesker med interesse for kunst får optimale rammer for at udvikle sig - for eksempel med henblik på i fremtiden at kunne søge ind på kunstakademi og designskoler, men også, hvis man blot har interesse for at blive klogere på samtidskunsten.

Ifølge Jan Holdt Matthiesen er den anden stand tildelt et talent, som logen selv har kontaktet.

Annonce

Frivillig arbejdskraft

Som en del af forberedelserne er arrangørerne i gang med at udarbejde et kunstnerkatalog med omtale i tekst og billeder af alle kunstnere og nogle af deres værker. Kataloget udleveres til alle besøgende på udstillingen, og allerede nu kan man se alt om udstillingen på hjemmesiden www.kunstpaadomus.dk.

Hele udstillingen gennemføres af logebrødre fra Loge 109 John Welch ved frivillig arbejdskraft, og overskuddet fra arrangementet doneres til velgørende formål.

- Der vil løbende være forskellige aktiviteter i weekenden, blandt andet vil der på adgangsbilletten blive trukket lod om kunstværker, doneret af de udstillende kunstnere, siger Jan Holdt Matthiesen. Han nævner, at man i øvrigt kan glæde sig over den store tilslutning, idet langt flere end de 42 kunstnere, der er plads til, har ønsket at deltage.

Udstillingen bliver indviet af 1. viceborgmester og formanden for kultur- og idrætsudvalget Dan Arnløv Jørgensen, og der vil være åben lørdag fra klokken 11 til klokken 17 og søndag fra klokken 11 til klokken 16.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce