Annonce
Ugeavisen Vejle

Marias far faldt om med hjertestop undervejs på en løbetur: En bestemt ting hjalp den unge kvinde gennem sorgen

Dansen hjalp Maria Redsted gennem sorgen, da hun som 16-årig brutalt mistede sin far. I dag står hun i spidsen for DanseQuilibriums talenthold. Foto: Flemming Larsen
Maria Redsted var bare 16 år gammel, da hun mistede sin far. Faren fik hjertestop undervejs på en løbetur - og det blev dansen, der hjalp hende gennem sorgen.

Vejle: - Det var et hjertestop, da han var ude at løbe. Det kom som et chok for hele familien, det var bare så uvirkeligt, så blev verden lige hård, siger Maria Redsted og kigger bort.

Selv om det er 12 år siden, hun brutalt mistede sin far, Vejle-kunstneren Asger Buus Olsen, bliver hun fortsat berørt, når hun taler om ham.

Asger Buss Olsen blev 53 år gammel...

Annonce

- Jeg var 16 år gammel og på efterskole, og sad intetanende i en time, da jeg blev hentet af en lærer, der bad mig om at følge med ned på kontoret.

- Her sad min mor, og jeg kunne med det samme se, at noget var helt galt. I dag ved jeg ikke, hvordan vi kom hjem, kun at vi græd hele vejen, fortæller Maria Redsted, der tilføjer, at det jo var hendes far, der havde fået hende til at at interessere sig for dans.

Maria Redsted kræver disciplin af sine dansere, og danseinstituttet på Horsensvej leverer med jævne mellemrum dansere til Det Kongelige Teaters Balletskole. Foto: Flemming Larsen

Dansen blev hendes redning

Maria Redsted begyndte at gå til dans som 10-årig, og hun har ikke sluppet dansen siden. I dag  står den 27-årige kvinde, der er uddannet danseinstruktør, i spidsen for danseinstituttet DanseQuilibriums talenthold.

Audition

  • Lørdag 14. maj holder DanseQuilibrium i Vejle audition til talentholdet.
  • Det henvender sig til børn mellem otte og 14 år, der elsker ballet.
  • Talentholdet tæller lige nu ni piger
  • Ønsker man at komme i betragtning skal man sende en mail til talentholdetdq@outlook.dk

- Dansen blev min redning. Når det blev for trist derhjemme, flygtede jeg ned til Morten (tidligere kunstnerisk leder af danseinstituttet DanseQuilibrium, Morten Bruun Jespersen, red.).

- Danseinstituttet blev et fristed for mig. Gennem trinnene kunne jeg give følelserne frit løb. Det at være et sted, der kunne være ens fristed, når man var allermest ked af det, har været og er fortsat den dag i dag godt for mig, fortæller Maria Redsted.

Der går lige nu ni piger på DanseQuilibriums talenthold. Lørdag 14. maj holdes der audition. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Kongelig leverandør

De mange timer i danseinstituttets lokaler gjorde Maria til en formidabel danser, og Morten Bruun Jespersen blev en god ven for livet.

- Morten spurgte aldrig til, hvordan jeg havde det. Omvendt var han der for mig, hvis jeg havde brug for én til at betro mig til, fortæller Maria Redsted, der blev så dygtig til at danse, at Morten Bruun Jespersen sørgede for at hun blev danseinstruktør.


Danseinstituttet blev et fristed for mig. Gennem trinnene kunne jeg give følelserne frit løb. Det at være et sted, der kunne være ens fristed, når man var allermest ked af det, har været og er fortsat den dag i dag godt for mig.

Maria Redsted, danseinstruktør

Og i dag er er talentholdet, hun står i spidsen for, blandt andet leverandører af balletpiger til Det Kongelige Teaters Balletskole.

- Vi har netop afleveret en elev, Josephine Mølgaard, til linjen klassisk ballet på balletskolen i Odense. Og efter sommerferien følger en af vores andre elever, Cecilie Leerhoy, efter.

- Det gør os selvfølgelig stolte. Men vi kræver også meget af de ni piger, der lige nu går på DanseQuilibriums talenthold. De skal selv ville det, fortæller Maria Redsted, mens hun i et af danseinstituttets sale klapper for at få bragt ro i gruppen af piger.

Disciplin, tak! - hører jeg hende sige, og pigerne retter ind...


Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

Annonce
Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Se kortet over Vejles bedste strande: Her kan du bade i rent badevand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

De græssende dyr hjælper naturen på vej

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Videnskab i børnehøjde

Ugeavisen Vejle

De har mere end 25 års erfaring med skønhed: Tager også mændene under kærlig behandling

Ugeavisen Vejle

Færre unge søger mod de gymnasiale uddannelser i Vejle: På ét gymnasium er rektor dog 'lettet og meget tilfreds'

Ugeavisen Vejle

En billig by- og pendlerbil: Hyundai Bayon er et frisk pust i gadebilledet

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Vi maler byen gul

Ugeavisen Vejle

Vejle-restaurant i midtbyen er lukket: 'Jeg lavede danske mad, som mor ville have serveret den, men det var ikke nok'

Ugeavisen Vejle

Charlotte sagde sit job op og brød med kæresten: 'Nu gider jeg simpelthen ikke mere'

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Forårsstemning på Nørretorv

Annonce