Annonce
Ugeavisen Vejle

- Mens andre var rædselsslagne, fløj vi rundt og fandt kunder

Michael Søndergaard stiftede i 2007 Pap Emballage & Display, der i dag har en omsætning nær 50 millioner kroner. Foto: Claus Skovholm

På ti år har industrivirksomheden Pap Emballage & Display på Saddelmagervej skabt en omsætning nær 50 millioner kroner og et medarbejderkorps på 31 mand.

Annonce

Vejle: Tre adresseskift til større lokaler på ti år vidner om en virksomhed i medvind.

Pap Emballage & Display lagde fra land på Gl. Havn i Vejle i oktober 2007 to mand stor og med udsigt til en omfattende finanskrise. Her nøjagtigt ti år senere er den nu 31 mand store virksomhed flyttet til Saddelmagervej, hvor den har en årlig omsætning på små 50 millioner kroner.

- "Lille Pap" er blevet til en svane. Men vi skal fortsat arbejde hårdt, være omstillingsparate og reagerer på tidens trends, siger Michael Søndergaard, direktør og stifter af virksomheden.

Efter en årrække med lederstillinger i virksomheder i Vejle og Hedensted besluttede han for godt ti år siden at blive selvstændig.

- Det kom af, at min kone fik sclerose. "Hvis du har drømme i livet, så spring ud i dem," sagde hun. Og det gjorde jeg, fortæller Michael Søndergaard, der grundlagde en virksomhed, der sælger emballageløsninger og display samt udstillingsmateriale til butikker.

"Hygge" og flad ledelsesstil er nøgleord i Pap Emballe & Display. Alle medarbejdere, heriblandt Alan Hadberg (til højre), kan komme til Michael Søndergaard, hvis de har noget på hjerte. Foto: Claus Skovholm
Annonce

En tale til hver enkelt

Michael Søndergaard er ikke kommet sovende til succesen. Gennem alle årene har han praktiseret nogle stålfaste tilgangsvinkler, og det har båret frugt.

- Vi ansætter kun selvstændige folk. Jeg har tillid til alle mine ansatte og holder derfor ikke øje med dem. Derudover holder vi meget af service, og vi holder meget af vores kunder, siger han, inden han atter fremhæver medarbejderne.

- Hver eneste år har vi sommerfest og julefrokost. Til julefrokosten rejser jeg mig og holder en tale for hver enkelt medarbejder, hvor vedkommende får at vide, hvorfor vi er glade for at have ham eller hende i virksomheden, i pap-familien. Det tager efterhånden lang tid, nu hvor vi er blevet så mange, siger Michael Søndergaard med et smil.

Han lægger vægt på en flad ledelsesstil, hvor hans dør er åben for enhver medarbejder med noget på hjerte.

Annonce

"Hvad nu hvis..."

Hvad man måske ikke skulle tro, var det ubetinget en fordel for Pap Emballage & Display at indlede virksomheden lige op til finanskrisen, vurderer Michael Søndergaard.

- Andre virksomheder var rædselsslagne for at miste deres omsætning. Vi havde ingen nævneværdig omsætning og dermed intet at miste, så vi fløj rundt og fandt kunder, siger Michael Søndergaard.

I dag har virksomheden en omsætning, der er til at tage og føle på, så skulle en ny finanskrise ramme, ville omstændighederne været ændret.

- Men rettidig omhu er jo fantastisk. Vi har en plan klar til, præcis hvad vi skal gøre, hvis markedet vender, siger han.

- Når man har succes er det vigtigt en gang i mellem at stoppe og sige, "hvad nu hvis...". Især i denne foranderlige verden, siger Michael Søndergaard, der tidligere på måneden markerede virksomhedens ti års jubilæum med sine ansatte ved en reception.

Han spår en lys fremtid for Pap Emballage & Display, der meget vel kan byde på enten opkøb af andre virksomheder eller et opkøb af Pap Emballage & Display.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce