Annonce
Ugeavisen Vejle

Mettes corona-dansetrin koster kendt hotel 100.000 kroner på en weekend

Kari Brandsgård, direktør og hotelvært på Haraldskær Sinatur Hotel, efterlyser langsigtede covid-19 retningslinjer. Arkivfoto: Jesper Werge
Kari Brandsgård, direktør på Haraldskær Sinatur Hotel, efterlyser langsigtet covid-19 planlægning. Gæsterne ændrer adfærd i takt med nye retningslinjer.
Annonce

Vejle: Et bryllup, hvor der skulle være kommet 72 gæster.

Borddækning, forberedelse af bryllupsmenuen og lønudgifter til personale.

Det er ingredienserne i den menu, som har kostet Haraldskær Sinatur Hotel godt 100.000 kroner. Og som ifølge hotelvært Kari Brandsgård på længere sigt kan koste stillinger. En frygt, hun deler med mange kolleger i branchen.

Annonce

Ikke rimeligt

- Vi skal alle tage covid-19 alvorligt. Det står ikke til diskussion. Men når Statsministeren indfører nye restriktioner en fredag eftermiddag er det galt, det må kunne planlægges bedre.


Der findes ikke noget mere sikkert sted end Haraldskær Sinatur Hotel.

Kari Brandsgård, direktør og hotelvært


- Vi stod med et bryllup med 72 gæster. Et bryllup, der skulle have været holdt i maj, og som det var lykkedes os at få rykket til september. Bordene var dækket, maden forberedt og personalet hyret ind. Mindre end 24 timer før kom de nye restriktioner så, og brylluppet måtte aflyses, det er ikke godt nok, mener Kari Brandsgård.

Ifølge hotelværten findes der ikke noget mere sikkert sted end Haraldskær Sinatur Hotel.

- Vi har pladsen til at dække op, så vi kan overholde regeringens covid-19 retningslinjer. Vi skilter, der er håndsprit overalt på hotellet og vores personale har været på kursus i, hvordan de håndterer retningslinjerne, siger Kari Brandsgård, der også har måttet vinke farvel til en række møder med overnatning, der var planlagt til at skulle finde sted i denne uge.

- Annulleringerne koster os lige nu mellem en og to millioner  i tabt omsætning per måned, siger Kari Brandsgård, der midt i krisen nævner hotellets ejerkreds.

- Vi har en ejerkreds, der endnu ikke har nævnt ordet fyringer. Men det kan blive nødvendigt, hvis regeringen ikke griber tingene an på en anden måde, siger Kari Brandgård, der efterlyser en langsigtet plan, som branchen kan forholde sig til, i stedet for et par tilfældige dansetrin en fredag eftermiddag.

Annonce

Effekt på gæsterne adfærd

Heri er brancheorganisationen Horesta enig.

- Barer, restauranter og cafeer er professionelle miljøer, som i forvejen er underlagt en række skrappe restriktioner. Det handler om, at de nuværende restriktioner håndhæves frem for at skærpe dem yderligere med store økonomiske konsekvenser til følge, siger Horestas administrerende direktør, Katia K. Østergaard i en pressemeddelelse.


Én ting er ændrede restriktioner, men at udmeldinger af denne type også har en stor effekt på gæsternes generelle adfærd.

Katia K. Østergaard, administrerende direktør i Horesta


Da langt hovedparten af de nye smittetilfælde er opstået i privat regi, mener hun, at det er her, man skal koncentrere indsatsen frem for yderligere at begrænse de professionelle miljøer.

- Myndighederne retter meget hurtigt søgelyset mod vores branche, hvor skærpede restriktioner har store økonomiske konsekvenser. Jeg har vanskeligt ved at se, hvad skærpede afstandskrav i lige netop restaurationsbranchen skulle ændre, siger direktøren.

Hun understreger, at én ting er ændrede restriktioner, men at udmeldinger af denne type også har en stor effekt på gæsternes generelle adfærd.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Fang Vejle: Bare tag et foto

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce