Annonce
Ugeavisen Vejle

Michelin-restaurant får sur smiley for manglende kontrolrapport: Medejer har indgivet klage

Skærmbillede af kontrolrapporten fra den 28. november i år.
Restaurant MeMu har fået en bøde på 2000 kroner og en sur smiley efter et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen. Medindehaver kalder sagen for en bagatelsag og har indgivet en klage over afgørelsen.
Annonce

Vejle: Det kan betale sig at tømme sin postkasse. I hvert fald hvis der ligger en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen i den.

Det må de sande på gourmetrestauranten Restaurant MeMu, som har fået en bøde på 2000 kroner for ikke at have hængt den seneste kontrolrapport op, da Fødevarestyrelsens kontrollant var på besøg i restauranten den 28. november.

Her var det nemlig den forrige kontrolrapport fra den 1. marts 2018 og ikke rapporten, hvor der var en indskærpelse fra den 2. oktober i år, som var hængt op.

Ifølge Michael Munk, der er medindehaver af Restaurant MeMu, er der dog en god forklaring på dette.

- Det drejer sig om, at kontrolrapporten var sendt med posten, og vi tømte først postkassen ugen efter at have modtaget rapporten. Og den dag kom de så på besøg, lyder det om årsagen til, at kontrolrapporten fra den 2. oktober blev fundet på restaurantens kontor, der ligger i bygningen ved siden af, under kontrollen.

Michael Munk er derfor heller ikke tilfreds med Fødevarestyrelsens ageren i sagen. Han har derfor indgivet en klage over Fødevarestyrelsens afgørelse, oplyser han.

- Den slags (kontrolrapporter, red.) skal man sende som anbefalet post eller via e-boks. Man kan ikke sende sådan noget med Postnord eller forvente, at folk tømmer deres postkasse ofte. Der kan gå en uge eller 14 dage mellem, at vi tømmer postkassen, for vi har ikke en eneste leverandør, der sender noget med posten i dag, siger han og tilføjer:

- Det er pisseirriterende, for i min verden er det noget, som ligger under bagatelgrænsen.

Skærmbillede
Annonce

Indskærpelse

Foruden bødeforlægget fik Restaurant MeMu også en indskærpelse. I kontrolrapporten står der:

"Ved Fødevarerejseholdets ankomst blev der opbevaret 5 plader med uemballeret selleripuré på "mælkekasser" ved væg i tilstødende kælderlokale til virksomheden (dette kælderlokale tilhører ikke virksomheden). Lokalet var ikke velvedligeholdt og rengjort. Der var løstsiddende puds på væg og på gulv bag de 5 plader med uemballeret selleripuré. Der var risiko for at puds kunne forurene de 5 plader med selleripuré. Pladerne blev straks fjernet under kontrollen."

Michael Munk har dog en noget andet opfattelse af det:

- Det var sat på kasse, imens vi ryddede op i køleren, og kontrollanten kunne tydeligvis se, hvor det skulle stå derinde, og at det kun stod der i et par minutter, forklarer Michael Munk, som føler, at afgørelsen er meget hård.

- Når der ikke er en finger at sætte på resten af køkkenet, og alt er fuldstændig snorlige med den flotteste orden, og egenkontrollen er helt up-to-date, så skal man slagtes, fordi der er en enkelt kasse, som står forkert, siger han og understreger:

- Der er ingen, som har lidt overlast eller nød og været til fare for noget som helst.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce