Annonce
Ugeavisen Vejle

Mindfulness i børnehøjde: Lenas sommerfugl flyver fra eventyr til eventyr

Lena Søgaard har netop udgivet bogen "Mindfulness - for de yngste", og bogen kan ifølge forfatteren være nøglen til hjertet. Foto: Flemming Larsen
Lena Søgaard har udgivet sin bog nummer to om mindfulness. Bogen skal få børn og voksne til at slappe mere af i hinandens selskab.
Annonce

Vejle: Brune papkasser, fyldt med bøger, fylder godt op i entreen hjemme hos Lena Søgaard på Nørrediget i Vejle, og da en af kasserne bliver åbnet, er det som om, der flyver en sommerfugl forbi mig.

Det kommer vi tilbage til.

Når man er sammen med Lena Søgaard, kommer man til at tænke på tid. På den gode måde, for i hendes selskab har man god tid, bare man ifølge Søgaard bruger den på den rigtige måde, nemlig på at slappe af. Gerne med "Mindfulness - for de yngste", der er titlen på hendes nye bog.

Jeg vil gerne have, at børn og voksne bruger tiden sammen. At de er sammen om eventyrene og den mindfulness, som hvert enkelt eventyr udstråler, siger Lena Søgaard.
Annonce

I børnehøjde

Det er Lena Søgaards bog nummer to, og denne gang har forfatteren selv stået for udgivelsen.

Den røde tråd i bogen er en sommerfugl, der flyver fra side til side i bogen. Fra eventyr til eventyr, 11 styk, flot illustreret med tegninger fra forfatterens egen hånd. Lena Søgaard er nemlig også en dygtig kunstner.

Tegningerne fylder - sammen med de gule sommerfugle - nemlig lige så meget som historierne, og det har været vigtigt for Lena Søgaard.

- Jeg vil gerne have, at børn og voksne bruger tiden sammen. At de er sammen om eventyrene og den mindfulness, som hvert enkelt eventyr udstråler. I voksenhøjde og især i børnehøjde, forklarer Lena Søgaard.

Annonce

Det handler om at mærke efter

Bogen "Mindfulness - for de yngste" er dog ikke bare en bog i børnehøjde.

- Da jeg skrev min første bog, "Styrk den indre ro i barnet - en bog om eventyr og mindfulness", havde jeg en idé uden at have været derude. Nu har jeg lyttet til dem, der har brug for mindfulness, og som har taget mine eventyr til sig.

- Siden min første bog har jeg undervist og underviser i mindfulness i mange af kommunens institutioner, siger Lena Søgaard.

Hun nævner, at mens hendes første bog ikke kunne stå alene, kan bog nummer to fint.

Som for eksempel en barselgave, en gave til den travle børnefamilie og til dem, der har brug for bare at mærke efter hos sig selv.

Annonce

Se på det som noget positivt

Lene Søgaard slår netop på vigtigheden af det at mærke efter.

- Jeg har oplevet voksne, der har spurgt sig selv, hvad de i alverden kan bruge mindfulness til. Og derfor vil jeg gerne, at vi som voksne tager os mod til at mærke efter, hvordan vi har det.

- Når jeg ser, hvordan børnene tager min mindfulness-undervisning til sig og bruger den i sit eget tempo, bliver jeg varm om hjertet. Det kunne vi voksne lære meget af, mener Lena Søgaard, der tilføjer, at man er kommet langt, hvis man tør at være sig selv.

Senest er Lena Søgaard begyndt at arbejde med mindfulness for dagplejemødre, der ofte står helt alene i hverdagen.

- Nogle af de dagplejemødre, jeg har undervist, har følt et mindreværd i forhold til for eksempel pædagogerne i vuggestuerne. Det tager tid at overbevise dem om det modsatte, og her er mindfulness et godt værktøj, forklarer Lena Søgaard om tiden, mange af os føler, vi har alt for lidt af.

Den blide musik, vi har lyttet til under interviewet, løber ud. Tiden er gået, og sommerfuglen lægger an til landing. På forsiden af Lena Søgaards nye bog...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bare vi ikke er til grin

Annonce