Annonce
Ugeavisen Vejle

Mindfulness rykker ind hos tandlæge

Flere af tandlægens patienter har kommenteret mindfulnesskunsten, og Morten Vind oplever også eventyret i billederne. Her taler han om kunsten med Lena Søgaard. Foto: Flemming Larsen
Lena Søgaard har i flere år arbejdet med mindfulness. Nu er hendes mindfulness rykket ind hos tandlæge Morten Vind i Tandklinikken Vejle, nemlig i form af eventyrlig kunst.
Annonce

Vejle: En sommerfugl flyver fra billede til billede hos tandlæge Morten Vind.

Billederne, tre styk, hænger i Tandklinikken Vejle i Bredballe Center 2. De er malet af Lena Søgaard, der i flere år har arbejdet med mindfulness, der på denne måde nu er rykket ind hos tandlægen.

- Jeg har selv tidligere lidt af tandlægeskræk. Men det er med eventyret, jeg fortæller i de tre billeder, blevet fortid. Med billederne på væggene og i loftet vil jeg gerne gerne have patienten i tandlægestolen til at slappe af; til at gå på opdagelse, mens tandlægen arbejder, forklarer Lena Søgaard.

Søgaards eventyr fortælles i tre farverige billeder, alle med en sommerfugl.

- Sommerfuglen flyver fra billede til billede. Det første hænger på væggen, når patienten træder ind i behandlerrummet, og forestiller et par, der sammen står foran livets port og er klar til at leve livet sammen. Det næste hænger på væggen, når patienten sætter sig i tandlægestolen, og viser, at parret nu er gået gennem porten, klar til at smage på livets mange glæder og til at tackle de sorger, vi alle møder på vejen, mens det tredje billede hænger i loftet, når patienten ligger i stolen og skal gerne skulle slappe af, og viser parret, der nu er nået til den tredje alder, forklarer Lena Søgaard.

Det er nemlig sådan med kunst, at vi alle ser forskelligt på motiverne. Nogle ser noget, andre ser noget helt andet.

- Mine billeder er både kunst og mindfulness; jeg vil gerne have, at patienterne slapper af og skaber deres eget eventyr, siger Lena Søgaard.

Sommerfuglen i billederne er en del af kunstnerens eget eventyr.

Mindfulnesskunsten er for alvor rykket ind hos Tandklinikken Vejle i Bredballe Center, så nu kan patienterne, ifølge Lena Søgaard og Morten Vind, slappe helt af. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Beroligende effekt

Tandlæge Morten Vind har haft mindfulnesskunsten hængende i nogle måneder, og erkender, at billederne har en beroligende effekt på både patienterne og ham.

- Jeg kunne havde valgt at have en 55 tommer fladskærm hængende i loftet. Men billederne kan noget andet, og flere af mine patienter har også givet udtryk for, at de slapper mere af, når de går på opdagelse i billederne, siger Morten Vind.

Sådan har tandlægen det også selv.

- Der er flere af mine patienter, der har kommenteret billederne. Og det har flere gange fået mig til at studere billederne nærmere, når patienten er gået. Og hver gang har jeg fået øje på noget nyt, siger han.

Mens sommerfuglene flyver fra billede til billeder...

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce