Annonce
Ugeavisen Vejle

Minister: Tour de France kan styrke erhvervsturismen

Tour de France får stor betydning for Vejle, blandt andet for erhvervsturismen, mener Vejles borgmester Jens Ejner Christensen. Foto: Mette Mørk
Tour de France er jo ikke bare en folkefest - der kan også være god business i det, siger erhvervsminister Simon Kollerup.
Annonce

Vejle: De danske etaper til næste års Tour de France er netop blevet offentliggjort. Over tre dage i juli vil verdens største cykelløb tilbagelægge 365 kilometer i Danmark. Hvis erhvervsturismen ønsker at få mest muligt ud af den store sportsbegivenhed, er det nu planen skal lægges.

Sådan lyder budskabet fra erhvervsminister Simon Kollerup (S).

- Nu kender vi de præcise ruter. Derfor er det vigtigt, at vi får erhvervslivet på banen, så vi også kan få erhvervsturisterne ind de rigtige steder og slå en mønt på det store cykeleventyr. Men jeg er også nødt til at sige, at det er vores erhvervsliv selv, der skal formå at bruge de konkrete ruter. Tour de France er jo ikke bare en folkefest - der kan også være god business i det, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Ruten blev præsenteret påMunkebjerg forleden. Nu skal alle i gang med at planlægge de mange muligheder, touren kaster af sig. Foto: Mette Mørk
Annonce

Alle skal inddrages

Vejle er startby for 3. etape i næste års Tour de France. Her er planlægningen allerede i fuld gang. Vejle Kommune har afholdt den første idéudviklingskonference, hvor både borgere og erhvervsliv blev inddraget.

- For os er det vigtigt, at vi får sat os i samme lokale og taler sammen. Det gælder både borgere og erhvervsliv. Første skridt var at samles til fælles idéudvikling. Vi skal jo finde ud af, hvordan vi på alle mulige måder får noget ud af, at Tour de France kommer til vores by. Også i forhold til erhvervsturismen, forklarer Vejles borgmester Jens Ejner Christensen, (V).

Hvert år mødes tusindvis af gæster til møder, kurser og konferencer hos Hornstrup Kursuscenter, der ligger i udkanten af Vejle. Blot fem minutter fra motorvejen. Det populære mødested ser frem til Tour De France i Vejle.

- Vi oplever løbende fremgang inden for erhvervsturismen, som også er en topprioritet for Vejle Kommune. Med verdens største cykelløb i byen får vi endnu mere positiv opmærksomhed om Vejle. Det skaber muligheder. Derfor er vi i tæt dialog med kommunen, da vi naturligvis ønsker at bakke mest muligt op om begivenheden og det gode værtskab. Med den rette holdindsats kan vi sammen gøre en positiv forskel og skabe grobund for endnu flere erhvervsturister, siger direktør for Hornstrup Kursuscenter, Anders Martin Larsen.

Annonce

Alle øjne rettet mod Danmark

Hos selskabet bag de danske etaper er håbet at flest muligt vil bakke op om den store sportsbegivenhed.

I udarbejdelsen af etaperne er der arbejdet målrettet mod, hvordan Danmark bliver solgt bedst, når tv-transmissionen er i gang og cykelløbet dukker op på skærme i hele verden. Samtidig vil tusindvis af mennesker se rytterne fra vejkanten. Denne kombination skaber muligheder - også for en god forretning. Det handler om at gribe chancen. Kun fantasien sætter grænsen. Sådan lyder det fra direktøren for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 I/S, Alex Pedersen.

- Jeg kan huske, da cykelløbet Giro d’Italia var i Danmark i 2012. Under løbet var der nogle, der red på heste langs vestkysten, mens rytterne cyklede ved siden af. Det gav nogle flotte helikopter-billeder i tv. 14 dage efter kom turistmagasiner fra Italien på besøg for at lave historier om Danmark og den smukke vestkyst, siger Alex Pedersen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce