Annonce
Ugeavisen Vejle

Monique er vild med tatoveringer: 'Alle mine tatoveringer betyder noget særligt'. Én af dem får hende til at handle på en bestemt måde i livet

Monique Kromann har netop åbnet "True Tattoo". Hun har selv mange tatoveringer, og fortæller gerne om dem. Foto: Lars Saugbjerg
Bag mange tatoveringer gennem sig en historie. Monique Kromann fra Vejle fik sin første allerede som 16-årig. Siden er det blevet til en del flere, og alle har en betydning for den selvstændige erhvervskvinde, der netop har åbnet sin egen - nåja, tatoveringsshop.

Vejle: Med en hurtig håndbevægelse vifter Monique Kromann sit lange hår væk. Dér - lige bag øret - sidder en tatovering.

Det var den første, hun fik lavet. I dag har hun mange. Hun peger rundt på ben og krop mens hun tæller: 1,2,3,4,5... Tallet runder 20, og hun stopper.

- Min første tatovering fik jeg sammen med min far, da jeg var kun 16 år. Min far var helt tosset med tatoveringer; han var tatoveret overalt, selv på ballerne.

Annonce

- Det var hans kammerat Brian, der tatoverede. Og på et tidspunkt tog jeg med - uden at min mor vidste det. Jeg overtalte min far til at jeg måtte få en lillebitte tatovering bag øret, og selvfølgelig opdagede min mor den. Men jeg sagde bare, at det var fars idé, griner Monique Kromann.

Bentley

Tatoveringen bag øret er ikke Moniques vigtigste, omend den har betydning, da hun fik den lavet sammen med sin far.

Bag blusen gemmer sig en hest. Den hed Bentley.

- Jeg havde ham i 11 år, fortæller Monique Kromann.

- Det var min første store tatovering. Jeg valgte selv Bentleys mor og far - og havde ham fra helt lille. Jeg tilred ham og passede ham. Hesten var med til at forme mig; Bentley var en meget stor del af min ungdom, og jeg vandt en masse konkurrencer og udstillinger med ham.

Hesten Bentley var en meget stor del af Moniques liv. Derfor lever den videre på hendes krop. Foto: Lars Saugbjerg

I dag er Monique Kromann 28 år, og hun har siden Bentley fået lavet flere dyretatoveringer.

- Dyr, som har været tæt på mit liv, får jeg på en eller anden måde tatoveret på kroppen. Min hund Marleys pote-aftryk har jeg også. Jeg er dyremenneske, og det vil jeg altid være. De skal have en permanent plads på min krop, sådan er det bare.

Annonce

Atlantis

På venstre arm fremviser Monique Kromann endnu en tatovering. En række tegn kører hele vejen rundt om underarmen.

- Du kan se to tatoveringer. Den nederste fik jeg lavet for at skjule et ar. Jeg blev påkørt af en bil, og da jeg fik et ar, valgte jeg at gøre mig selv glad ved at dække det med en tatovering.

Selvom alle andre er idioter, behøver man ikke selv at være det. Vælg det bedste alternativ, også i en træls situation.

Monique Kromann

- Den øverste tatovering betyder meget for mig. Det er nok den tatovering, som siger mest om mig som person, fortæller Monique Kromann.

Tegnene er "bogstaver" - eller sproget fra eventyrriget Atlantis.

De øverste tegn og deres betydning spiller en stor rolle for Monique Kromann. Foto: Lars Saugbjerg

- Jeg kan godt lide Disney, og jeg kan godt lide at have noget, som andre ikke ved hvad betyder. Der står: Allways be the good one.

- Selvom alle andre er idioter, behøver man ikke selv at være det. Vælg det bedste alternativ, også i en træls situation. Det er helt sikkert en tatovering, jeg jævnligt tænker over. Den hjælper mig med at holde det rette fokus, lyder det fra Monique Kromann.

Annonce

Samtalestarter

Det ligger fast, at Monique Kromann ikke har fået sin sidste tatovering.

- Jeg har masser planlagt. Over pote-aftrykket skal min hunds ansigt sidde. Jeg vil også gerne have en kobra, fordi jeg som dyrepasser har passet kobraer...

Den 28-årige vejlenser oplever jævnligt, at folk spørger ind til hendes tatoveringer. Det har hun ikke noget imod.

- Folk reagerer på dem. Måske fordi tatoveringerne er lidt atypiske. På kroppen har jeg flere tatoveringer, uden at være fuldt dækket, men de kæder på en måde hinanden sammen. Jeg har redet rigtig meget westernridning, og er meget inspireret af 'native americans' og deres kultur. Så nogle af mine tatoveringer er stammeinspirerede, fortæller Monique Kromann.

Men de kan også være meget mere simple. Hun peger på et årstal.

- Her står der 1993. Nå, er du fra '93?, spørger folk. Tatoveringer er gode som samtalestartere. Se for eksempel her, siger Monique og trække ned i strømpen.

- Kører du motorcykel? Det gør jeg. Her kan du se, hvordan gearingen på en motorcykel fungerer.

På anklen ses de seks gear i en cirkel. Foden ned for første gear - og foden op, indtil sjette. Neutralt gear er i midten.

Monique Kromann er ikke kun glad for tatoveringer. Hun kan også lide hestekræfter, og har en motorcykel-inspireret tatovering på anklen. Foto: Lars Saugbjerg

Monique Kromann peger på sin motorcykel, der står placeret lige bag hende - i hendes nye salon "True Tattoo". Tatoveringer er nemlig blevet en del af hendes arbejdsliv. True Tattoo er netop åbnet i det gamle Gorms Apotek på hjørnet af Skovgade og Vestergade.

Monique tatoverer ikke selv, men har ansat tre tatovører og en piercer. Kunsten på kroppen er blevet en endnu større del af hendes liv.

Fortæl os din historie

Avisen vil gerne fortælle din historie. Historien om din tatovering.

En tatovering er ikke kun en tegning, en ytring eller et udsagn, der er havnet på huden ved en tilfældighed. Ofte gemmer der sig en historie af stor betydning for indehaveren.

Det kan være en sjov, spændende, trist, rørende eller tragisk historie, et minde, en påmindelse, en kærlighedserklæring eller noget helt femte.

Har du en tatovering, så tøv ikke med at kontakte os. Skriv til redaktion@ugeavisenvejle.dk

Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

Annonce
Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Se kortet over Vejles bedste strande: Her kan du bade i rent badevand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

De græssende dyr hjælper naturen på vej

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Videnskab i børnehøjde

Ugeavisen Vejle

De har mere end 25 års erfaring med skønhed: Tager også mændene under kærlig behandling

Ugeavisen Vejle

Færre unge søger mod de gymnasiale uddannelser i Vejle: På ét gymnasium er rektor dog 'lettet og meget tilfreds'

Ugeavisen Vejle

En billig by- og pendlerbil: Hyundai Bayon er et frisk pust i gadebilledet

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Vi maler byen gul

Ugeavisen Vejle

Vejle-restaurant i midtbyen er lukket: 'Jeg lavede danske mad, som mor ville have serveret den, men det var ikke nok'

Ugeavisen Vejle

Charlotte sagde sit job op og brød med kæresten: 'Nu gider jeg simpelthen ikke mere'

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Forårsstemning på Nørretorv

Annonce