Annonce
Ugeavisen Vejle

Musical: Scenografien sidder i øjet – Detaljen i regiet

Når publikum ser de store flotte forestillinger på Vejle Musikteaters store scene, så tænker de færreste på hvilket stort arbejde, der ligger bag- og forud. Pr-foto
På en række fronter er der stor, men næsten usynlig aktivitet hos Vejle Musical Teater i forbindelse med forberedelserne til næste års store opsætning.
Annonce

Vejle: Når publikum ser de store flotte forestillinger på Vejle Musikteaters store scene, så tænker de færreste på hvilket stort arbejde, der ligger bag- og forud. Der er lang vej fra den afgørende audition og senere den første gennemlæsning af et manuskript til det endelige resultat, når premieren løber af stablen. I den periode er der en masse mennesker, der har arbejdet hårdt for også at være klar til premieren.

– I Vejle Musical Teater har vi et særdeles velfungerende byggehold, der bruger mange timer og dage i en kold iog til tider våd byggehal på Ibæk Strandvej, fortæller Bo Mikkelsen fra Vejle Musical Teater.

– Vi har igennem årene fået dette hold af energiske mænd – og en enkelt kvinde, etableret godt og grundigt i de gamle busgarager, og her skabes der stor og flot scenografi til vore musicalforestillinger. Der er både plads til konstruktiv planlægning, seriøst arbejde, kreativitet, indforstået værkstedshumor – og en kop kaffe, rundstykker og dagmartærte, hvis man skulle komme forbi, siger han.

I store træk består holdet på Ibæk Strandvej af Preben Jensen, Jørgen Nitschke, Jørgen Madsen, Leif Hansen, Sigvald Nielsen og Ole Bitsch. Sidstnævnte har også taget sin hustru June med på holdet. Pr-Foto
Annonce

Samme hold

I store træk består holdet på Ibæk Strandvej af Preben Jensen, Jørgen Nitschke, Jørgen Madsen, Leif Hansen, Sigvald Nielsen og Ole Bitsch. Sidstnævnte har også taget sin hustru June med på holdet. Hun har tålmodighed til det store malerarbejde, men bliver også her suppleret af flere af de øvrige mænd, der lige kan lægge en grundfarve, når de kommer forbi.

I de samme rammer bliver der også samlet rekvisitter ind til de store forestillinger. Det kan til tider være et stort, og ikke mindst tidskrævende arbejde. Jørgen Madsen får god hjælp i dette arbejde af Torben Lund.

– Det er jo prikken over i’et, når scenografi og regi fungerer i spænd. At det er meget vigtigt, har vi tydeligt bevist i vore seneste forestillinger – "The Sound of Music", "My Fair Lady" og "Sommer i Tyrol". Og nu er vi godt på vej med et lille kig ind i Brooklyn, med særprægede huse, broer og masser af stemning, når "Saturday Night Fever – the musical" har premiere den 25. januar 2020, siger Bo Mikkelsen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce