Annonce
Ugeavisen Vejle

Myldretidsgardering: Nu skal vi tælles i naturen

Besøgstæller ved brohovedet på Tirsbæk Strand. PR-foto
Vejle Kommune har sat tællere op ved attraktive naturområder. Det sker for at skabe forbedringer og finde ud af, hvor de største belastninger er.
Annonce

Vejle: At Vejle er god til at fortælle om sine naturområder, vandreruter og stier, er der ingen tvivl om. Det vidner en nylig topkarakter fra Friluftsrådet om.

Men nu vil Vejle også tælle alle os, der er derude, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

Den sætter simpelthen tællere op ved udvalgte naturområder, og formålet er at give os mulighed for at time besøget bedre i forhold til "myldretiderne". Altså så vi kan se, om vi lige skal vente lidt, hvis nu der er for meget tryk på på særlige tidspunkter.

Sammen med hensigten om at registrere spidsbelastningsperioder vil kommunen også bruge målingerne til at udvikle på de forhold, der er ude i naturen.

- Coronakrisen har sendt mange danskere ud i naturen, og det øgede besøgstal lægger flere steder pres på faciliteterne. Blandt andet derfor har Vejle Kommune nu besluttet at måle på antallet af besøgene ved 10 udvalgte naturområder, der allerede er eller forventes at blive populære for kommunens borgere og gæster, lyder forklaringen fra de kommunale kontorer.

Annonce

Vil være endnu bedre

Vejle Kommunea ambition er at blive endnu bedre til at servicere besøgende ved kommunens strande, skove og ådale og øvrige naturområder.

- Det er vigtigt, at vi kan se, hvor mange mennesker der benytter vores faciliteter, hvornår på dagen de kommer, om det er årstidsbestemt, og om antallet er stigende eller faldende fra år til år, så vi kan blive endnu bedre til at udvikle og vedligeholde vores tilbud til friluftslivet, fortæller Trine Hedemand, der er driftskoordinator hos afdelingen for Natur og Friluftsliv i Vejle Kommune.

Annonce

Undgå myldretid

Det er meningen, at vi alle skal kunne gå ind at se, hvornår der er spidsbelastninger og dermed bedre planlægge vores besøg i naturen. Efter sommerferien begynder kommunen at lægge besøgstal og perioder ud på sin hjemmeside, og så kan vi dagligt følge med i, hvor mange der for eksempel er på Tirsbæk Strand, Bindeballestien eller Grejsdalstien.

De øvrige steder er: MTB-sporene i Nørreskoven og Sønderskoven, Nybjerg Mølle Fredning-stien, sundhedsskovene i St. Grundet og Moster Karens Fold samt skovbanen i Nørreskoven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Blomster fra en glad dreng

Ugeavisen Vejle

Koncert i Mølholm Kirke

Annonce