Annonce
Ugeavisen Vejle

Når fastfood bliver til gourmet: Vejle-kok stiller op til DM i hotdog

Sidste år blev Michael Madsen Årets Hotdogkonge. I år går han også efter de to andre priser. Foto: Flemming Larsen
Mikael Madsen, køkkenchef på Sinatur Hotel, vil vække død indianer med tæppe og hele krigsmalingen til live med en gourmetoplevelse. Danmarksmesterskabet finder sted til september i Aarhus.
Annonce

Vejle: Vinder Mikael Madsen, køkkenchef på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, igen titlen som "Årets Hotdog Konge"?

Eller endnu bedre: Tager den ambitiøse køkkenchef også titlerne "Årets innovative hotdog" eller "Danmarks bedste hotdog"? Sidnævnte blev sidste år vundet af kollegaen Lasse Starup, Restaurant MeMu i Vejle.

Det bliver vi alle meget klogere på til september. Mikael Madsen afslører nemlig, at han igen stiller op til DM i Hotdog, der er en del af programmet for Food Festival 2019. Festivalen finder sted den 6. til 8. september ved Tangkrogen i Aarhus. Her skal den vejlensiske køkkenchef dyste med nogle af landets bedste kokke.

Lige nu er han den eneste deltagende gourmetkok fra Vejle.

- Sidste år tog jeg pokalen hjem som Årets Hotdog Konge, fordi vi solgte flest hotdog til det gode formål. Det håber vi at kunne gentage.

- Derudover går vi også efter en topplacering i de to andre klasse, siger Mikael Madsen.

Han siger, at det endnu er for tidligt at fortælle om smagen og ingredienserne.

- Men vi går efter at lave noget unikt og anderledes, siger Mikael Madsen, der tilføjer, at der vil blive brugt lokale råvarer.

Der er masser af gourmet i Mikael Madsens hotdog. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Tre priser

Kokkene fra hele landet skal give deres bud på en fortolkning af den klassiske hotdog. Der skal her dystes i tre kategorier: Den mest velsmagende hotdog (Årets Hotdog), Den bedst sælgende hotdog (Hotdog Kongen), og Den innovative hotdog, som gives for kreativitet.

De forskellige hotdogs vurderes af et dommerpanel bestående af kokke, madanmeldere og bloggere.

Publikum kan købe de forskellige hotdogs. Overskuddet går til et velgørende formål.

I 2017 blev der samlet 187.270 kroner ind til organisationen Børnefonden, til at etablere et børne- og sundhedscenter i Mali, Afrika, mens overskuddet i 2018 på 181.110 kroner gik til velgørenhedsorganisationen Care Danmark og projektet "Hjælp til selvhjælp", der giver nogle af verdens fattigste mennesker mad på bordet - ikke bare i dag, men langt ud i fremtiden.

Tanken med Hotdog DM er, at kokke og traditionelle pølsemænd kan tørne sammen i en velsmagende kamp på pølser og brød, så der sættes fokus på de stolte traditioner, det gode håndværk og de solide råvarer bag den danske hotdog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Ugeavisen Vejle

Blomster fra en glad dreng

Annonce