Annonce
Ugeavisen Vejle

Næsten 8000 brugte kræftrådgivning

Tæt på 8000 vejlensere benyttede sig sidste år af kræftrådgivningen i Vejle. Arkivfoto
Annonce

Vejle: En ny årsrapport viser, at borgerne i Vejle gør god brug af rådgivningstilbuddene i kræftrådgivningen i byen.

I 2019 var der 7923 henvendelser fra kræftpatienter, pårørende og efterladte - og det vidner om, at vi udfylder en vigtig rolle, når man rammes af kræftsygdom, siger rådgivningsleder Susanne Haugaard Silkjær i en pressemeddelelse.

- Det glæder mig, at vi får så mange henvendelser, og at vi kan hjælpe i en svær tid, både med svar på spørgsmål, individuel rådgivning og fællesskaber med andre, der er i samme situation, siger Susanne Haugaard Silkjær.

I årsrapporten kan man også læse, at knap halvdelen af henvendelserne til kræftrådgivningen kommer fra kræftpatienter i behandling, 30 procent er pårørende og 16 procent er efterlevende.

Det er typisk også flest kvinder, der henvender sig, og det er aldersgruppen 50-69 år, der er mest repræsenteret i kræftrådgivningen.

Annonce

Husk at bestille tid

Kræftrådgivningen i Vejle, der ligger på Beriderbakken 9 ved sygehuset, tilbyder individuelle rådgivningssamtaler, familierådgivning, grupper for patienter, pårørende, fysisk aktivitet, afspænding eller mindfulness og meget mere.

Rådgivningstilbuddene er gratis at benytte sig af og finansieret gennem danskernes støtte til kræftsagen.

I forbindelse med corona-situationen er kræftrådgivningen i Vejle åben for alle, dog kun med forudgående tidsbestilling. /jorha

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce