Annonce
Ugeavisen Vejle

Naturvejlederen fører an på vintertur i Munkebjerg Skov

På vinterturen gennem Munkebjerg Skov skal vi ned forbi Munkens Øje, hvor et gammelt sagn fortæller om, hvordan en trold fra Bredballe kastede en sten over fjorden for at ramme munken ved Munkebjerg - og stenen ligger her endnu. Foto: Økolariet
Det dramatiske landskab med stejle skrænter i skoven ved Munkebjerg ses meget klarere, når træerne har smidt bladene. Der er helt andre oplevelser at komme efter i skoven om vinteren.
Annonce

Vejle: Munkebjerg skovens mange bøgetræer har for længst smidt bladene, men skoven har alligevel sin charme at byde på også her i vintertiden. Det kan naturvejleder Finn Lillethorup fra Økolariet udpege, når han søndag 15. december fører an på en tur gennem Munkebjerg Skov.

Det dramatiske landskab med stejle skrænter er noget af det, der kendetegner skoven ved Munkebjerg. Når træerne står uden blade, og lyset falder helt ned i skovbunden, er landskabet særlig tydeligt. På turen kommer deltagerne til at gå både oppe og nede - og der bliver en del terræn, der skal forceres. Blandt andet går turen ned forbi Ibækken, der snor og bugter sig gennem en snæver dal på sin vej gennem skoven frem mod Vejle Fjord.

Det er naturvejleder Finn Lillethorup der står bag turen. Pr-foto
Annonce

Vådt men herligt

Finn Lillethorup vil fortælle om, hvordan Vejle Kommune arbejder med at skabe skovlysninger. De kan være med til at skabe gode betingelser for planter og dyr, der ellers ikke kan finde levesteder i skoven. Deltagerne skal se et nyt græsningsareal, der er etableret ved Ibækken, og kommer også forbi et lille hedeareal, der ligger på en lysning, som er blevet udvidet og plejet, så den kan danne nye levesteder i skoven.

Det er gratis at deltage i turen, der starter kl. 13.30 fra den store p-plads ved indkørslen til Munkebjerg Hotel. Der er meget vådt i skoven for tiden, og stierne er mange steder forvandlede til mudrede spor, så det er vigtigt med vandtæt og robust fodtøj til turen. Men Økolariet opfordrer til ikke at lade sig skræmme, men i stedet trække de store støvler på og tage med ud og mærke skovens særlige vinterstemning.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce