Annonce
Ugeavisen Vejle

Netop udkommet: Vejle er med i fotobog om danske kyster

Vejle er med i den nye fotobog Kystland af de to fotografer Mathias Svold og Ulrik Hasemann. Bogen udkom 2. maj.
To fotografer har brugt to år på at dokumentere Danmarks 8750 kilometer lange kyster. De besøgte også Vejle, og nu er deres bog Kystland udkommet.
Annonce

Vejle: I to år har fotograferne Mathias Svold og Ulrik Hasemann dokumenteret de danske kyster gennem deres kameralinse, og de har blandt andet besøgt Vejle Fjord. Fotobogen udkom 2. maj med titlen Kystland.

De to fotografer har travet gennem klitter og marehalm, besteget klipper og skibskirkegårde med deres mellemformat-kameraer. Alt sammen for at indfange livet langs de danske kyster anno 2019.

Deres mål med bogen er at åbne vores øjne for alt det unikke, der er forbundet med at leve i et lille land, der har en kyststrækning på hele 8750 kilometer, forklarer Ulrik Hasemann.

- I Danmark er vi aldrig mere end 50 kilometer fra havet, og kysten er en indgroet del af den danske identitet. Med bogen håber vi at minde folk om, hvor unik og fantastisk den danske kystlinje er. Men kysten er også under pres og konstant forandring, og det vil vi gerne sætte fokus på, siger han.

I en bog om kyster er Vejle naturligvis med. Men ikke alt er godt, fortæller bogen. Som smagsprøve bringes her en billedtekst fra bogen til billedet, der gengives ved denne artikel:

I bunden af Vejle Fjord, efter den 22 kilometer lange indsejling, ligger en topmoderne lystbådehavn. Den blev indviet i 2014 og kan rumme 650 både op til 60 fod. Under vandoverfladen ser det ikke lige så imponerende ud. Engang vrimlede de østjyske fjorde med fisk og planter, men biodiversiteten er på tilbagetog. I Vejle Fjord er torsk, hvilling, fladfisk og ål efterhånden forsvundet, og EU har stemplet fjorden som ”dårlig til ringe” i deres tilstandsvurdering. Det er blandt andet udledningen af store mængder næringsstoffer fra årtiers intensivt landbrug, som i dag har konsekvenser for de indre danske farvande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce