Annonce
Ugeavisen Vejle

Nu er der igen fest i Vejle, og det handler om noget, ingen af os kan undvære: Byen bliver omdannet til et mekka for alle, der kan lide god smag

Per Mandrup, Culinary Institure by Vejle Erhverv, ser frem til "larm i gaden", når der igen er Vejle Madfest i byen. Foto: Lars Saugbjerg
Vejle Madfest frister med gastronomisk mangfoldighed på de tre torve Søndertorv, Nørretorv og Rådhustorvet. I de mange boder er der dømt smagsoplevelser lørdag 11. juni.

Vejle: Efter en forrygende debut sidste år, er Vejle Madfest igen på trapperne. Det er 11. juni.

Byens torve - Søndertorv, Nørretorv og Rådhustorvet - bliver fyldt med boder fra lokale restauranter og producenter, der giver besøgende mulighed for at smage på deres råvarer og forskellige menuer.

Hvert torv har sit eget tema:

Annonce

Nørretorv er et "Grønt Torv", der blandt andet handler om biodiversitet, nytænkning, bæredygtighed - og alt det grønne.

Søndertorv er et "Folkeligt Torv", der er festligt, fornøjeligt, let tilgængeligt - og hverdags-inspirerende.

Rådhustorvet er for "Foodies", der lige tager et ekstra skridt i maduniverset, har en lidt mere raffineret interesse i mad end de fleste - og er lidt mere høj-gastronomiske.

Rådhustorvet bliver der etableret en scene, hvor der vil være forskellige foredrag inden for gastronomi.

Som en del af Vejle Madfest afvikles også VM (Vejle Mesterskaberne) i Hotdog, hvor et udvalg af folkeskoleelever nytænker den traditionelle hotdog. Dette arrangement foregår i Kirkegade.

Vi laver noget larm

Per Mandrup, Culinary Institute by Vejle Erhverv, der er en del af arrangørgruppen, var meget tilfreds med debuten sidste år.

- Bestemt. Især med tanke på, at vi havde haft corona-lockdown lige op til arrangementet. Der var stor opbakning, og folk stod jo i "startboksen" som køer, der skulle på græs, lyder det fra Per Mandrup.

- Folk var begejstrede, og vejret var fornuftigt, tilføjer han.

Arrangementet er med til at synliggøre restauratørerne - og ikke mindst producenternes passion for branchen.

Per Mandrup er overbevist om, at en madfest har stor betydning for Vejle. For madfesten sætter fokus på branchen og giver samtidig de besøgende unikke madoplevelser, som kan være med til at gøre Vejle endnu mere attraktiv.

- Det betyder meget i byens egen bevidsthed. Hvis Vejles mange kvalitetsprodukter ikke er synlige, er det meget svært at skabe denne bevidsthed. Vi skal lave noget larm.

- Jeg er tilflytter, og kan undre mig over, at vi ikke udtrykker en større stolthed over Vejles niveau. Det er knaldhøjt i forhold til byens størrelse. Det er nok ikke så jysk at råbe sin glæde ud, smiler Per Mandrup, der er fra den anden side af af Storebælt.


- Byen har mange restauranter og en kæmpe underskov af producenter, som vi prøver at skabe synlighed for og mulighed for vækst. Og der kommer hele tiden nye produkter.

- Vejle Madfest er med til at fortælle aktørernes historie og beskrive, hvad Vejle smager af. Smagen bliver bedre og bedre, konstaterer Per Mandrup.

Vejle Madfest

Visionen med Vejle MADfest er at sætte fokus på lokale fødevareproducenter og restauranter, som et bærende element til først og fremmest at styrke Vejles profil som fødevareby, men derudover også at tiltrække flere, både nye og erfarne til byen.

- Vi ønsker at sætte Vejle på det gastronomiske Danmarkskort én gang for alle - både i forhold til omverdenen og turismen, lyder det fra arrangørerne, der er: City Vejle, Culinary Institute by Vejle Erhverv og Forza Vejle.

Vejle Madfest er den 11. juni.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Ikke længere hemmeligt: Se, hvem der skal være liebhaver-ejendomsmægler i Vejle for tv-kendissen Jesper Nielsen - 'vi bliver ikke smart-i-en-fart-mæglere'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Snart kan du leje kajakker på stranden og padle ud på Vejle Fjord - men 'det bliver ikke tivoli,' lover politikerne

Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Optog i Nørrebrogade

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tour de France

Mon det bli'r Vejles sommerhit? Nu har vi fået vores egen Tour de France-sang - lyt her til nummeret 'Vi kører Vejle gul'

VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Ny fantasy til tweens

Ugeavisen Vejle

Derfor er Ford Kuga så populær: Der er tale om en rummelig familiebil

Ugeavisen Vejle

Michael har netop solgt en af Vejles mest historiske restauranter: Nu afsløres hans nye job

Ugeavisen Vejle

Restauratør bag Vejles største havefest: 'Det bliver lige så vildt som i 80'erne og 90'erne - jeg bliver skuffet, hvis der ikke kommer over 1000'

Ugeavisen Vejle

For fire år siden mistede Jalal sine små tvillinger: Nu opkalder han nyt madhus efter sin søn

VEJLE

Byen får et nyt spisested lige ned til åen: Her vil Sicilie servere en velkendt rodfrugt - på en helt speciel måde

Ugeavisen Vejle

Lennarth vendte sit liv på hovedet: Så mange kilo har han smidt efter sin operation - 'Frygten for at dø sad i kroppen'

Ugeavisen Vejle

Stort tøjmarked skal sikre et sekscifret overskud - det vil kendt Vejle-firma donere pengene til: 'Det kommer til at gå vildt for sig'

Ugeavisen Vejle

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Annonce