Annonce
Ugeavisen Vejle

Ny adgang til Fjordenhus: Første del af bro løftet på plads

Onsdag eftermiddag lå stålbroen stadig og ventede på nattens flytning. Foto: Kaare Johansen
Havneøen skal være en rigtig ø - og nu er havnekanalen ved at blive gravet det sidste stykke til havnebassinet
Annonce

Vejle: I løbet af et par måneder er en ny bro på plads mellem nordkajen og Havneøen med Fjordenhus.

I dag er navnet "Havneøen" lidt af en tilsnigelse. Øen er landfast med havnen. Den kanal, der i sin tid blev gravet, mangler de sidste meter for at være forbundet med havnebassinet - men i forbindelse med placeringen af broen, rettes der op på den detalje. Fra starten af december vil Havneøen bære sit navn med rette og trafikken færdes over kanalen på en bro af stål.

Den første del blev løftet på plads i nat af entreprenørfirmaet Aarsleff, der står for arbejdet med at få skabt den nye forbindelse. Og ifølge Vejle Kommunes projektleder på omdannelsen af havneområdet, Henrik Iversen, forløb alt, som det skulle:

- Arbejdet gik i gang ved 22-tiden og fire timer senere, var broen på plads, fortæller projektlederen.

Stålbro til 7,1 millioner kroner

Den nye bro bliver en let buet stålbro med svære træplanker som dæk - lidt i stil med gangbroen fra havnemolen til øen på nordsiden. Plankerne er dog mange gange kraftigere for at kunne klare tung trafik.

Vejle Kommune betaler broen til 7,1 millioner kroner - et projekt, der indgår i den samlede regning for den nye bydel omkring lystbådehavnen på knap 300 millioner kroner.

Siden 2010 har kommunen blandt andet brugt de mange millioner på en ny lystbådehavn, kanalen rundt om havneøen inklusive træmoler, legepladser og sidste år den 300 meter lange pier, der strækker sig fra enden af havneøen ud langs sydsiden af lystbådehavnen.

De mange millioner er blandt andet hentet ved salg af grunde i området - blandt andet til Kirk Kapital, der ejer Havneøen.

Annonce

Livline til 105 lejligheder

Med monteringen af broen koncentrerer arbejdet sig nu om at få flyttet og forbundet de mange forsyningsledninger til området, der jo huser Kirk Kapitals nye boligområde med foreløbigt 105 lejligheder enten bygget eller på vej.

- Nu kan vi flytte rundt på trafikken og gå i gang med næste etape. Jorden skal fjernes og når det er sket, skal de sidste to fag af broen lægges på plads, siger Henrik Iversen.

Når det er sket, skal de sidste broplanker lægges på plads, inden broen kan indvies. Hvis alt går efter planen - og sådan ser det foreløbigt ud - skulle alt være på plads inden jul:

- Du får mig ikke til at sætte præcis dato på. Men det først i december, siger kommunens projektleder.

Ved midnatstid svævede broen i stålwirer, inden den blev sænket det sidste stykke på plads. Foto: Henrik Iversen Vejle Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce