Annonce
Ugeavisen Vejle

Ny butik på gågaden: Vejle Isenkram åbner torsdag

Louise Skjøtt er butikchef i den nye forretning på gågaden, Vejle Isenkram. Foto: Lars Saugbjerg
Forretningen i Nørregade er en del af kæden Din Isenkræmmer. Indehaveren af Vejles nye butik ejer i forvejen to lignende forretninger i Odense.
Annonce

Vejle: Det er en erfaren herre, Jan Ritz, der står bag forretningen Vejle Isenkram, som torsdag åbner i Nørregade 18A, der tidligere husede Decorate Shop.

Jan Ritz har været i branchen i 32 år.

Og butikschefen Louise Skjøtt er også på hjemmebane. Hun har nemlig slået sine folder i fire år på nøjagtig samme adresse hos Decorate Shop, de seneste to år som butikschef.

- Nu skal jeg arbejde med et helt andet varesortiment og en anden målgruppe, men det bliver fedt - ikke mindst på grund af et større vareflow, lyder det fra Louise Skjøtt, der fremhæver forretningens beliggenhed.

- Den er jo super. Tæt på Føtex og Paladspassagen med flere parkeringsmuligheder, både i Trondur og Alberts parkeringshuse.

Annonce

Sortimentet

Den nye isenkramforretning, som er en del af kæden Din Isenkræmmer, er på omkring 420 kvadratmeter.

I gamle dage handlede isenkræmmeren med alt det, der skulle bruges til livet i den moderne by. Håndværkerne købte værktøj, søm, skruer og beslag. Familierne købte blå emalje, porcelæn, glas og andet husgeråd. Og børnene kunne finde bliklegetøj og små dampmaskiner hos isenkræmmeren.

I dag er der især fokus på køkkenudstyr, rengøring og personlig pleje.

- Vi har et meget bredt udvalg til køkkenet, alt fra piskeris og pander - til glas, service og gryder, og der er altså ikke kun to gryder på hylderne. Vi sælger også mange forskellige elapparater til køkkenet: Vægte, kaffemaskiner, juicepressere osv. Taler vi personlig pleje, er det varer som shavere, hårtørrere, tandbørster, krøljern, glattejern, næsehårstrimmere, badevægte og meget andet, fortæller Jan Ritz, der tilføjer, at forretningen også indkøber "skæve" varer.

- For eksempel et kuffertsæt.


Vi prioriterer ikke mærker. Det er vigtigt for os, at udvalget er bredt.

Jan Ritz, Vejle Isenkram


Allerede som 18-årig kom han ind i branchen.

- Siden er der selvfølgelig sket en hel del med sortimentet. For eksempel købte man dengang en kedel til at stille på komfuret. I dag køber man en elkoger.

Annonce

Vil skille sig ud

Det er ikke første gang, Jan Ritz slår dørene op for en ny forretning. Han ejer i forvejen to Din Isenkræmmer-butikker i Rosengårdcentret og Tarup Center i Odense.

Han sidder også med i kædens vareudvalg, og har derfor fingeren på pulsen, når der skal rykkes på bestemte varegrupper.

- I dag ligner mange isenkræmmer-forretninger hinanden, men vi forsøger at skille os ud ved at have flere restpartier, egne varer og importvarer. Vi prioriterer ikke mærker. Det er vigtigt for os, at udvalget er bredt, fastslår Jan Ritz, der nævner, at der kan være forskel på varegrupperne i landets forretninger.

I Odense vil kunderne gerne købe Poul Pava. I København vil de hellere have en mælkeskummer eller en espressomaskine.

Indehaveren holder af at arbejde "på gulvet". Han vil være i Vejle et par gange om ugen, og har ikke tænkt sig at slippe kundekontakten.

- Den kan jeg ikke undvære. Jeg kan godt lide kontakten med mennesker og opleve forskellige synspunkter og holdninger. Og når kunderne efterspørger bestemte varer, er det rart at kunne servicere dem.

Vejles nye butik, der bliver nummer 28 i kæden Din Isenkræmmer, har fem ansatte.

Butikken er i øvrigt et partnerskab mellem Jan Ritz og Joachim Brinck, der driver Din Isenkræmmer i Hillerød samt 10 Brinck Isenkramforretninger i Jylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Annonce