Annonce
Ugeavisen Vejle

Ny og gratis rådgivning fra Hjernesagen

Foruden telefonrådgivning er der også et webbaseret vidensunivers med information om forebyggelse, behandling og rehabilitering. Foto fra Hjernesagen.dk
Den såkaldte StrokeLinje skal hjælpe patienter og pårørende i en svær tid. Sidste år blev 1.748 personer ramt af et stroke, en blødning eller blodprop i hjernen, i Syd- og Sønderjylland.
Annonce

Vejle: Hjernesagen har netop lanceret en ny og gratis rådgivning om stroke. Det skete i forbindelse med World Stroke Day 29. oktober. StrokeLinjen skal støtte pårørende og strokeramte med gratis rådgivning og vejledning samt øge danskernes kendskab til stroke.

I 2019 blev 1.748 personer ramt af en blødning eller blodprop i hjernen i Syd- og Sønderjylland. I Vejle blev 230 ramt, viser tal fra Dansk Apopleksiregister.

Et stroke rammer uden varsel og kaster hele familien ud i en uvant og krævende situation. Den forstærkes af, at vi står midt i covid-19, som blandt andet betyder, at pårørende til strokepatienter i mange tilfælde ikke kan være lige så meget med i behandlingsforløbet som hidtil.

På StrokeLinjen er sygeplejersker, socialrådgivere, neuropsykologer og jurister parate til at svare på sundhedsfaglige spørgsmål fra patienter, pårørende, fagpersoner og andre, som har bekymringer eller opklarende spørgsmål vedrørende stroke.

TrygFonden har støttet StrokeLinjen med fem millioner kroner.

Man kan også henvende sig til linjen for at få viden om forebyggelse, og hvordan man holder sin hjerne sund.

- Vi kan heldigvis selv gøre noget for at forebygge stroke, og derfor er en mindst lige så vigtig del af StrokeLinjen at oplyse om forebyggelse, og hvilke symptomer vi skal være opmærksomme og reagere hurtigt på. På den måde er StrokeLinjen et tilbud til alle, og vi håber, at det vil øge befolkningens generelle viden og være en god støtte for de familier, som rammes af et stroke, siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Stroke

Omkring 12.000 danskere bliver hvert år ramt af et stroke (blødning eller blodprop i hjernen)

Halvdelen af strokeramte, som overlever, har varige men, og hver fjerde er afhængig af andres hjælp i det daglige

70 pct. af de personer, som rammes af stroke, er over 65 år

53 pct. af de strokeramte er mænd. For aldersgruppen over 65 år er knap hver tredje af de ramte mænd.

Man kan kontakte StrokeLinjen mandag – torsdag kl. 9.30 – 14.00 på 34 10 20 30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Blueskunst i Bygningen

Annonce