Annonce
Ugeavisen Vejle

Ny plan: Sådan skal naturen i Vejle Kommune udvikles

Moseperlemorsommerfuglen er én af de arter, der vil nyde godt af Vejle Kommunes nye biodiversitetsplan. Foto: Mads Fjeldsø Christensen
Vejle Kommune har vedtaget kommunens første biodiversitetsplan, der sætter retning for det fremtidige arbejde for en bedre natur og højere biologisk mangfoldighed.
Annonce

Vejle: Natur- og Miljøudvalget har netop vedtaget Vejle Kommunes første biodiversitetsplan. Den viser, hvordan kommunen fremover vil nå sine mål og arbejde for en bedre natur med en høj biodiversitet.

- Vi har med biodiversitetsplanen gjort vores indsats synlig og lagt en retning for, hvordan man på ambitiøs og velovervejet vis kan udvikle naturen i Vejle Kommune. Biodiversitetsplanen indgår som et element sammen med kommunens øvrige planlægning. Hermed kan vi sikre, at vi også i fremtiden har en smuk og mangfoldig natur til gavn og glæde for alle borgere, siger Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget, i en pressemeddelelse.

Annonce

Robust natur

Arbejdet med at bevare biodiversiteten skal ske i et godt og konstruktivt samarbejde med lodsejere, da rigtig mange naturarealer er privatejet.

- Biodiversitetsplanen gør status over, hvor langt vi er i forhold til at bevare biodiversiteten i Vejle Kommune. Samtidig viser planen, hvad vi kan gøre for at bevare og øge biodiversiteten på forskellige naturtyper. På den måde kan vi meget præcist og bevidst bruge de tilgængelige ressourcer på at understøtte biodiversiteten der, hvor det giver mest mening, siger Henriette Lang Sørensen, projektleder i Vejle Kommune.

Biodiversitetsplanen er blevet yderligere aktualiseret af FN's nyligt udsendte rapport om biodiversitet, hvor 145 forskere fra 50 lande slår alarm, fordi mange arter er truet af udryddelse. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce