Annonce
Ugeavisen Vejle

Ny pulje: Få penge til dit klimaprojekt

Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati giver en hjælpende hånd til klimabevidste borgerne, der har gode idéer og selv arbejder med klimahandlinger i nabolaget. PR-foto
Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati har åbnet for en grøn omstillingspulje, hvor borgerne kan søge tilskud til lokale klimaprojekter.

Vejle: Bobler de gode idéer også i dit nabolag, men mangler I en hjælpende hånd til at blive sat fri og få erstattet "plejer" med en ny og grønnere adfærd?

Mens Vejle kommune arbejder på at gennemføre det lange seje træk med sin nye klimaplan, åbner Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati (ULN) op for, at klimabevidste borgerne selv kan begynde med klimahandlinger i nabolaget.

Man kan søge op til 20.000 kr. til mindre tiltag, der giver lokale løsninger, nye tanker og styrker det lokale fællesskab. Inspirationen kan bl.a. hentes på Grønt Forums hjemmeside, hvor der er eksempler på gode ideer til tiltag, som kan løses i fællesskab for få midler.

Annonce

Partnerskaber skal skabe resultater

Udvalget har åbnet "Borgernes Grønne Omstillingspulje", som er et af udvalgets bidrag til at omsætte Klimaplanen til handling. Puljen er et etårigt forsøg, der skal fremme borgernes klimavenlige handlinger, så vi sammen kan nedbringe CO2-udledningen i Vejle kommune. I første omgang er der afsat 200.000 kr.

- Jeg håber at se rigtig mange ansøgninger fra borgerne, når vi skal behandle ansøgninger. Jeg vil lede efter ideer og projekter, som synligt og hurtigt kan mærkes i lokalsamfundet. De store ideer, som kræver flere midler og længere tid, vil vi formidle videre som inspiration til bl.a. klimarådet i Vejle Kommune og deres grønne pulje, siger Thyge Havgaard Bjerring, formand for ULN, i en pressemeddelelse.

Annonce

Det handler om adfærd

I forhold til ansøgninger kigger kommunen på, at de fremmer den lokale klimahandling, og at de lokale fællesskaber medvirker til at reducere CO2-udledningen og skaber forståelse blandt borgerne for klimaplanens mål og handlinger.

- Vores adfærd er helt afgørende, hvis vi skal lykkes med vores klimaambitioner. Blandt andet derfor er det så vigtigt, at vi får skabt en bred forståelse for, hvorfor vi overhovedet har en klimaplan, og hvordan vi i fællesskab kan hjælpe hinanden med at ændre "det plejer vi" til nye, klimavenlige vaner, siger udvalgsformanden.

Ansøgningsfristerne er 1. april og 23. august, og ansøgningerne bliver behandlet på udvalgets møder i hhv. maj og september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Rock i Byparken: Her er navnene

Annonce