Annonce
Ugeavisen Vejle

Ny restaurant i Vejle: Klassiske frokostretter

Tom Thomsen glæder sig til at servere klassiske frokostretter i Hotel Hedegaards nye restaurant. Foto: Flemming Larsen
Hotel Hedegaarden har moderniseret sin Lobby Lounge Bar og indviet en ny restaurant. Ny frokostrestaurant holder sig til klassiske frokostretter.
Annonce

Vejle: Det er i år 50 år siden, at restauratør og hotelvært Poul Jørgensen for første gang gik gennem døren til Hotel Hedegaard.

Det var som 15-årig, og jobbet bestod i at vaske op i køkkenet. Her 50 år og flere ombygninger og renoveringer senere gives nøglerne videre til næste generation, svigersønnen Tom Thomsen og Jørgensens to døtre Rikke Kvist og Marianne Thomsen.

Med Rikke Kvist og Tom Thomsen i direktørskolen.

- Vi, Rikke, Marianne og jeg, tager over med en stor portion ydmyghed. Selv om vi har været en stor del af forretningen i snart mange år, er et generationsskifte noget særligt, siger Tom Thomsen.

Døtrene og svigersønnen har dog heller ingen intentioner om, at Poul Jørgensen ikke fortsat skal være en del af, nå ja, halløjet på hotellet.

Det nye direktørpar på Hotel Hedegaarden er Rikke Kvist og Thom Thomsen. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Klassiske retter

De seneste par år har Hotel Hedegaarden gennemgået en stor forvandling; det siden hotellet for seks år siden fik ny facade og nyt logo. Siden er der blevet bygget om og til flere gange. Det nyeste er en ny Lobby Lounge Bar og en topmoderne restaurant med plads til et halvt hundrede gæster.

- Vi tror på god, simpel mad med gode vine til. To og tre retter til en rimelig pris; tilberedt af dygtige kokke og med gode, gerne lokale råvarer som det ekstra krydderi, som Tom Thomsen med begejstring i stemmen udtrykker det.

Hotellets gæster og vejlenserne finder 18 retter på menukortet, og som noget nyt vil man kunne vælge mellem 12 vine.

- Gæsterne kommer her til at betale per glas vin, de drikker. De skal kunne vælge mellem de vine, de synes passer til det, der er på tallerkenen, forklarer Tom Thomsen, der for alvor vil satse på det nordiske køkken - som for eksempel forskellige fiske- og kødretter.

Fra sin tid i Østen, kan Thomsen dog ikke lade være med at servere blandt andet tigerrejer, som ellers kun restauranterne i Singapore kan servere dem.

Som eksempler på forretter nævner han hummersuppe, islandsk laks og kold carpaccio af stegt krondyr.

- Og så kommer vi selvfølgelig ikke uden om tapas; heller ikke selv om det skal forudbestilles, lyder det fra ham, der tog den originale tapas med hjem til Vejle efter at have udviklet den i Sigapore, da han forelskede sig i hotelværtens datter.

Annonce

Ny frokostrestaurant

Den seneste ombygning har også skabt plads til en ny restaurant. Her skal der som noget nyt satses på frokoster.

- Det er noget, der gennem længere tid har været efterspurgt af både vores gæster og det lokale erhvervsliv, blandt andet i forbindelse med møder på hotellet.

- Selv om restauranten er ny, træder vi også her et skridt tilbage, når det gælder frokost-menukortet: Back to basis. Her får vi helt traditionelle frokostretter på menuen. Vi er meget bevidste om, at vores hotel og restaurant ligger i Vejle, og hvad det er, gæsterne gerne kører efter for at opleve, når det gælder det gastronomiske landkort. Eller hvad det er, vejlenserne vil, fastslår Tom Thomsen.

På spørgsmålet til Poul Jørgensen, hvad han så skal give sig til, kommer svaret prompte:

- Der er og bliver fortsat opgaver nok til mig i fremtiden. Jeg vil jo altid kunne gå til hånde i køkkenet - som opvasker, siger hotelværten gennem de seneste årtier.

Med sit vanlige glimt i øjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bare vi ikke er til grin

Annonce