Annonce
Ugeavisen Vejle

Ny sæson: DK-Dans byder op

Diana Pedersen, DK-Dans, glæder sig til at komme i gang med den 34. sæson. Foto: Lars Saugbjerg
Corona satte et trist punktum på sidste års sæson, forårsopvisningerne glippede - men nu er DK-Dans klar til sin 34. sæson - for fuld skrue med 51 ugentlige hold. Danseskolens sædvanlige åbent hus er dog aflyst.
Annonce

Vejle: Indehaveren af DK-Dans i Vejle, Diana Pedersen, er typen, der kan trække på smilebåndet ad det meste. Alligevel var det lidt af en nedtur, da hendes mange hold på danseskolen ikke fik mulighed for at vise deres talenter frem i foråret.

Corona sendte danserne til tælling på bænken, forårsopvisningerne blev aflyst og lyset blev slukket i dansesalen.

Men smilet er tilbage og takten er intakt, når danseskolen byder velkommen til 34. sæson. Alle interesserede er velkomne fra 31. august.

- Vi har aflyst det sædvanlige åbent hus, hvor vores mange forskellige stilarter er blevet præsenteret. I stedet kan man hele den første uge prøve et eller flere af vores 51 hold. Via vores hjemmeside kan man få et overblik, og derefter skal man blot kontakte mig - så koordinerer jeg tilmeldingerne, fortæller Diana Pedersen.

Annonce

Restriktioner med et smil

Dans er for alle, yngste deltager hos DK-Dans er kun et par år, ældste er omkring 80.

For nogle er det motion, et afbræk fra hverdagen, for andre er det en sport på eliteplan.

- Vi glæder os til at byde alle velkommen, selvom coronavirus stadig kan udfordre fællesskabet på danseskolen. Der er en del restriktioner, som vi naturligvis overholder og bygger den nye sæson op omkring. Vi plejer at give krammere - nu må vi nøjes med at smile til hinanden, lyder det fra Diana Pedersen.

Der er mærker på gulvet i danseskolen, så ingen kommer for tæt på hinanden, og holdene bliver delt op, så alle ikke danser på én gang.

- Selv med corona er dans livsglæde og sammenhold. Og i øvrigt bliver det mere og mere almindeligt, at man danser solo - i rundkredse og rækker. Der findes endda turneringer for solo-dansere, hvor det er alle de klassiske standard- og latinamerikanske danse, fortæller Diana Pedersen.

Annonce

Stadig vild med dans

"Vild med dans"-feberen raser stadig, og hos DK-Dans dukker langt de fleste op med egen partner. Alle voksne begyndere sagtens være med, bedyrer Diana Pedersen.

- Det kræver ingen danseerfaring overhovedet, og der starter to nye begynderhold. Et tirsdage og et onsdage. Det er muligt at flekse mellem de to dage alt afhængig af ens hverdag og tid. Samlet har vi 10 ugentlige "Vild med dans"-hold fordelt over forskellige niveauer, fortæller Diana Pedersen.


Vild med dans for begyndere kræver ingen danseerfaring overhovedet. Alle kan være med

Diana Pedersen, DK-Dans


Seniordans forsætter.

- Det er jeg blevet hel afhængig af selv - hver tirsdag formiddag. Her danser man "Vild med dans", uden partner.

Sidste år lancerede danseskolen et nyt mor/barn koncept, som blev godt modtaget.

- Mor/barn dans kører vi små seks ugers forløb ad gangen. Der er et hold med opstart 3. september og så igen efter efterårsferien og i januar.

Annonce

Masser af hip-hop-nyt

I år byder DK-Dans på et nyt navn på instruktørsiden. Hip-hop vokser og danseskolen vil løfte stilarten til nye højder.

Emil Bekker skal være med til at løfte stilarten hip-hop hos DK-Dans til nye højder. Foto: Angelina Owino

- Vores nye instruktør er Emil Bekker. Han er den højst rangerede på den danske rangliste, og han har otte års undervisningserfaring. Sammen med danseskolens Pernille Hartung vil han give vores hip-hop dansere store oplevelser, lover Diana Pedersen.

Der er flere nyheder inden for netop hip-hop.

- Vi følger med tidens trend, så i år præsenterer vi TikTok i forbindelse med hip-hop. Holdene bliver sikkert hurtigt fyldt op, så jeg håber, at vi kan sætte et ekstra hold op i efteråret.

DK-Dans kører også et nyt "boys only" for syv år og opefter. Det bliver med Fortnite, breakdance og forskellige stilarter inden for hip-hop.

- En tredje nyhed i hip-hop genren er vores Urban koreografi. Det er en slags undergrunds-hip-hop. Derudover har vi en nyhed, der hedder freestyle, hvor musikken spiller en stor rolle for danserne, der med inspiration fra teksterne laver forskellige moves. Der er mest for rutinerede dansere, fastslår Diana Pedersen.

Hip-hop, hit fit, fun fit - eller sportsdans, ballet og disco. Via danseskolens hjemmeside kan du få flere informationer om stilarter og dansemuligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Mød de to forfatteren bag bogen om Albert Bertelsen: Museumslederen og kulturjournalisten har tilbragt mange timer sammen med Vejles store maler

Ugeavisen Vejle

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Annonce