Annonce
Ugeavisen Vejle

Ny vinforretning i Vejle: Faldt i champagneflasken som barn

Dean Adler Skjærlund Lind, Kellers Park Wine, har slået sig ned på førstesalen hos Buch's Herremagasin. Foto: Lars Saugbjerg
Vejle har fået en ny vinhandler. På førstesalen hos Buch's Herremagasin vil Dean Adler Skjærlund Lind fra Børkop sælge vine fredag og lørdag.
Annonce

Vejle: Ingen fest uden vin. De bedste vine er dem vi drikker med vennerne, men derfor kan man jo godt lade vinhandlere komme med inspiration til valget af den helt rigtige drue. Og netop inspiration er nøgleordet, når man besøger byens nye vinhandler, der har slået sig ned på førstesalen hos Buch's Herremagasin i Nørregade.

- Det er en anderledes vinbutik. Man kan sige, at Morten Buch har lagt grundstenen her på første sal - og sammen løfter vi hinanden og udnytter synergien mellem vin og galla. Når man er i gang med at tilrettelægge sin fest her i lokalet, kan man lade sig inspirere og dykke ned i vin-universet, fortæller Dean Adler Skjærlund Lind, Kellers Park Wine.

Han er 31 år, bor i Børkop, gift og far til tre piger på 10, otte og et år.

Atmosfæren i forretningens galla-showroom er ganske speciel. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce

Vine på køl

Ifølge vinhandleren fokuserer Kellers Park Wine på at give kunden en god vinoplevelse i de rigtige rammer. Indretningen og atmosfæren på førstesalen er noget for sig.

- Vi har for eksempel bordtennisbord og arcadespil. Det er ikke bare et lille lokale fyldt med vinhylder, lyder det fra iværksætteren, der har monteret en lang række køleskabe.

- Alle vinene bliver opbevaret i vinskabe; vi tager hånd om produkterne. Vi har dog også vinene stående fremme enkeltvis, så man kan mærke og se flasken. Alle vine, du ser i lokalet, findes på køl i skabene, fortæller Dean Adler Skjærlund Lind, der tilføjer, at han får fremstillet nye vin-møbler, så flaskerne i lokalet præsenterer sig bedst muligt.

Annonce

Value for money

Er der tale om et fest-sortiment, eller forhandler du også hverdags-vine?

- Det er en kombi. Men det er fredags- og lørdags-kunden, vi satser på. Prismæssigt ligger vi fra 60 kroner og opefter. Nogle køber hjem til lageret, og dem vil vi gerne servicere med kvalitetsvine. Jeg går ikke nødvendigvis op i bestemte lande, druer eller mærker. Jeg synes, det er sjovt at finde et produkt, som kunne have kostet meget mere, hvis mærket havde været et andet, siger Dean Adler Skjærlund Lind og tilføjer:

- Selvfølgelig kan jeg gå op i mærker, men ikke for enhver pris. For mig handler det om "value for money".

Alle vine bliver opbevaret ved den rette temperatur. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce

Bobler

Vinhandleren er meget begejstret for champagne.

- Jeg faldt i champagneflasken som barn, griner han.

Dean Adler Skjærlund Lind fik for 13 år siden en flaske champagne af sin chef. Og det var faktisk den, der satte det hele igang.

- Jeg var fuldstændig vild med den. Kort tid efter tog jeg på en fordybelses-rejse til Champagne, læste alt om området og nørdede det fuldt ud. I dag importerer jeg selv seks champagne-mærker, fortæller han.

Og med champagnen fulgte en generel vin-interesse.

Annonce

Åbent to dage om ugen

Der står ikke et almindeligt kasseapparat i lokalet. På en computer kan kunden lave sin ordre.

- Så printer vi den ud og finder vinene. Vi kaster ikke rundt og jonglere med priserne - som nogle gør. Vi er sikre på, at prisen er sat rigtigt. Så efter en god snak om formål, smag og behag, finder vi de rigtige vine. Op til 12 flasker får du med med det samme, og er der tale om større ordre, leverer vi dem. Man skal ikke gå på trapper med så mange flasker, lyder det fra Dean Adler Skjærlund Lind.

Det er muligt at smage vinene i forretningens "vinotek".

- Om fredagen kan man sidde ved det store bord, købe et glas og vurdere vinen. Det er ikke en fredagsbar, men en mulighed for at stifte bekendtskab med sortimentet.

Den nye forretning holder åbent fredag klokken 16 til 18 og lørdag klokken 10 til 15.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce