Annonce
Ugeavisen Vejle

Nye talentklasser: Vil du stå på en scene eller sparke til en bold?

Novaskolen tænder lyset for Vejle Kommunes nye talentklasser. PR-foto
Der er både plads til sport og kreativitet i talentklasserne, når Vejle Kommune til sommer udvider med en performancelinje. Potentielle elever fra 7. til 9. klasse kan søge ind nu og frem til 21. april.

Vejle: Hvis du er ung og optaget af sport eller kultur, er der godt nyt på vej. Vejle Kommune udvider sine talentklasser, så eliteidrætseleverne får selskab af unge med passion for musik, drama, skrive- eller billedkunst til næste skoleår. Nye elever kan søge ind fra nu og frem til 21. april.

En evaluering fra EliteVejle viser, at størstedelen af eliteidrætseleverne er meget tilfredse. Det vækker glæde hos skoleledelsen på Novaskolen, der nu forbereder en online infoaften 7. april, hvor potentielle performance- og eliteidrætselever kan høre om klasserne.

- Vores elever er glade for at gå i eliteidrætsklasserne. De oplever, at det er muligt at kombinere skole og sport, at der er et godt fællesskab, højt fagligt niveau og engagerede lærere. Den viden tager vi med ind i arbejdet med den nye performanceklasse, så de også bliver tilfredse, og så håber vi, at der er mange, som vil søge ind, siger skoleleder John Risberg i en pressemeddelelse.

Forældre og elever kan tilmelde sig infoaftenen via https://elitevejle.dk. Det er desuden muligt at få en rundvisning på Novaskolen efter aftale med skolelederen.

Politisk opbakning til talentklasser

Der er fra politisk side opbakning til talentklasserne.

- Det er vigtigt, at unge kan udfolde deres interesse og dét, de brænder for. Uanset om det er for sport, scenekunst eller noget tredje. Samtidig mener jeg, at vi med eliteidrætsklasserne har set, at passion og almindelig skolegang kan gå op. Derfor ser jeg frem til, at vi både kan tage imod eliteidræts- og performanceelever til sommer, fortæller Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune.

Byrådskollegaen Torben Elsig, som er formand for Børne- og familieudvalget, støtter op. Han drømmer om en folkeskole, hvor der på én gang er plads til boglighed og kreative- og sportslige interesser.

-En god skolegang afhænger af kompetente og dygtige undervisere. Derfor glæder jeg mig over, at elever, der holder af at stå på en scene, tegne, spille musik eller andet kreativt, nu også får et særligt tilbud. Der skal være plads til at tænke frit og skævt, imens man også kan udvikle sig bogligt.

EliteVejle og Eliteidrætsrådet har ansvar for talentklasserne. De behandler derfor alle ansøgninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce