Annonce
Ugeavisen Vejle

Nyt forskningsprojekt skal kortlægge motionsvaner

"Danmark i Bevægelse" er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet. Presseillustration
Annonce

Vejle: Er man til gåture, løb eller ludo? Det spørgsmål er måske tikket ind i din e-boks, hvor et nyt forskningsprojekt om bevægelsesvaner er sat i gang. Vejle Kommune støtter op ud fra en ambition om, at flere skal have en aktiv hverdag.

Cykelturen fra arbejde eller gåturen med hunden er for mange en del af hverdagen. Se bare Nørreskoven, Munkebjergskoven eller Gauerslund Skov på en solrig efterårsdag, hvor mange er ude på mountainbike, gå- eller løbetur.

Men der er også nogle, der ikke bevæger sig meget.

Forskere fra Syddansk Universitet vil derfor i samarbejde med Vejle Kommune undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der egentlig får os ud af døren og ud i skoven, ned i hallen eller et helt tredje sted.

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune, Dan Arnløv Jørgensen, byder ifølge en pressemeddelelse fra kommunen forskningsprojektet velkommen og uddyber:

- Som visionskommune for "Bevæg dig for livet" er det naturligt, at vi i Vejle Kommune engagerer os i et forskningsprojekt, der netop sætter fokus på bevægelse. Vi arbejder for, at flere får en aktiv hverdag.

"Danmark i Bevægelse" er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til cirka 400.000 borgere over hele landet. Til gengæld får de, som har modtaget undersøgelsen, mulighed for at vinde 10.000 kr. skattefrit, hvis de svarer.

Projektet er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr. /Hvidtfeldt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce