Annonce
Vejle

Nyt hotel kan stå klar i sommeren 2021

Danica Ejendomme købte i 2017 Lilly-bygningen på Borgvold, hvor de fire øverste etager har stået tomme i flere år. Nu er selskabet i forhandlinger med en hotelkæde, som kan åbne hotel i bygningen i sommeren 2021. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Danica Ejendomme håber at have ombygningen af Lilly-bygningen til hotel færdig i sommeren 2021. Men først skal aftalen med en hotelkæde forhandles på plads.
Annonce

Vejle: Lilly-bygningen på Borgvold 12 i Vejle skal bygges om til hotel.

Det viser en byggeansøgning hos Vejle Kommune, men ejendommens ejer, Danica Ejendomme, ønsker endnu ikke at sætte navn på, hvem der skal drive det planlagte hotel over for Vejle Trafikcenter.

- Der er tale om en hotelkæde. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Vi ligger i forhandlinger med en mulig operatør af hotellet, og de er ikke afsluttet endnu. Så der er endnu ikke sikkerhed for, at projektet bliver en realitet, fortæller Thomas Engstrøm.

Han er chief portfolio manager hos Danica Ejendomme og har ansvaret for alle selskabets ejendomme i Danmark. En portefølje, der har en samlet værdi af 26 milliarder kroner.

Der er tale om en hotelkæde. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Vi ligger i forhandlinger med en mulig operatør af hotellet.

Thomas Engstrøm, chief portfolio manager hos Danica Ejendomme

Annonce

Kommercielle forhandlinger

Selvom byggesagen endnu ikke er færdigbehandlet hos Vejle Kommune, har Danica Ejendomme, ifølge Thomas Engstrøm, fået bekræftet, at der kan indrettes hotel i bygningen.

Planen er, at de fire øverste af ejendommens fem etager skal ombygges til i alt 77 hotelværelser.

- Vi har haft de indledende drøftelser med kommunen om de ting, der kunne være tvivl om i forhold til, om det kan lade sig gøre at indrette hotel i bygningen. Det har vi styr på. Det er de almindelige, kommercielle forhold mellem os som udlejer og operatøren som lejer, vi er i forhandlinger om. Vi skal blive enige om kvalitetsniveau, pris og alt muligt. Derfor skal vi først have skrevet en kontrakt under, før vi kan melde ud, om det bliver til noget eller ej, siger Thomas Engstrøm.

Annonce

I gang i andet kvartal

Det er hans håb, at parterne kan nå til enighed, så ombygningen kan sættes i gang i andet kvartal. Og går byggeriet efter planen, vil hotellet slå dørene op til de første gæster i sommeren 2021.

- Jeg vil tro, at der går en måned eller to, før de kommercielle forhandlinger er afsluttet. Vi skal nok hen i slutningen af første kvartal, inden vi er kommet på plads med operatøren eller på det tidspunkt må sige, at det ikke bliver til noget. Samtidig skal myndighedsbehandlingen også være færdig, siger Thomas Engstrøm.

Annonce

Mulighed for morgenmad

Han ønsker ikke at offentliggøre illustrationer af det mulige, kommende hotel, førend Vejle Kommune har godkendt facadebeklædningen.

Men ifølge byggeansøgningen planlægger Danica Ejendomme at skifte ejendommens blå og hvide stålplader ud med brunlakerede aluminiumsplader.

I første omgang er der ikke tegnet en restaurant ind på plantegningerne over de fire etager med hotelværelser. Men ejendomschefen hos Danica Ejendomme afviser ikke muligheden for, at hotellet kan tilbyde gæsterne at tage plads i en morgenmadsrestaurant. Hvordan det kan skrues sammen i den nuværende kontor- og butiksbygning, er en opgave for hotelkæden at få på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Ugeavisen Vejle

Klør det dernede?

Ugeavisen Vejle

Svedig blues i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Klar til boligkigger-weekend

Annonce