Annonce
Ugeavisen Vejle

Nyt i Økolariet: Få øje på en mission for superhelte

Pernille Kjølholt fra Økolariet har et godt øje til alle superhelte og opfordrer dem til at udføre missionen i sommerferien. Foto: Lars Saugbjerg
Økolariet i Vejle byder på en række ferienyheder, blandt andet kan du løse mystiske gåder, tage på fotoudstilling - og blive klogere på befolkningen i den bolivianske regnskov.
Annonce

Vejle: Der findes mange slags superhelte. De grønne er ekstra seje, og du kan blive én af dem i Økolariet i sommerferien.

Som superhelt skal du løse gåder i udstillingerne, finde skjulte tegninger, kæmpe sig gennem kloakken med rotter - og i det hele taget have superheltemod for at kunne løse missionen og redde jordkloden.

Hanne Rasmussen kigger her nærmere på nogle af billederne, der vil være udstillet i Økolariet sommeren igennem. "Små glimt - store øjeblikke", hedder udstillingen. Foto: Lars Saugbjerg

- Både børn og voksne kan være grønne superhelte. Man køber en superhelterygsæk, der indeholder en masse sjove ting. Effekterne i tasken skal bruges til at løse ni missioner, og tasken indeholder alt fra modighedsmagi til forstørrelsesglas. Undervejs udfylder man sit missionshæfte, finder kodeordet og får et diplom, som vi stempler, fortæller Pernille Kjølholt, udstillingsansvarlig.

Tasken indeholder forskellige ting, som superhelten skal bruge til at redde jordkloden. Foto: Lars Saugbjerg

Ved at løse missionens opgaver bliver deltagerne "uddannet" til at være grønnere og mere bevidste om bæredygtighed.


Effekterne i tasken skal bruges til at løse ni missioner, og tasken indeholder alt fra modighedsmagi til forstørrelsesglas.

Pernille Kjølholt, udstillingsansvarlig


- Vi vil jo gerne have folk til at blive endnu bedre til at træffe bæredygtige valg i hverdagen. Og ingen er bedre ambassadører end børnene, siger Pernille Kjølholt.

Annonce

Fotoudstilling

Som noget helt nyt åbner Økolariet op for en fotoudstilling, hvor beskueren kan komme helt tæt på naturen. Udstillingen hedder "Små glimt - store øjeblikke", og der bliver stillet skarpt og uskarpt på naturens mange facetter.

Fire fotografer har i deres billeder fordybet sig, været på udforskning, kravlet i græsset og leget med former, farver og mangfoldighed.

- Fotograferne er vores chef Niels Nørgaard og hans datter samt vores naturvejleder Finn Lillethorup og hans kæreste. Prøv lige at se! Fantastiske detaljer. Billeder taler for sig selv, og besøgende skal blot sanse dem, og opleve naturen på en anden måde, siger Hanne Rasmussen, udstillingsansvarlig.

- Det er nyt for os at lave en fotoudstilling, men vores sædvanlige aktiviteter må jo på grund af corona ligge stille, tilføjer hun.

Annonce

Regnskoven

På Økolariet kan gæsterne også få et indblik i dagligdagen for den oprindelige befolkning i den bolivianske regnskov. Og køber man et par VR-briller til 45 kroner befinder man sig pludselig i den lille landsby Limoncito.

Scan koden og se filmen på din mobil. Køber du et par VR-briller, får du en helt speciel oplevelse. Foto: Lars Saugbjerg

Virtual reality-fotografen Jakob Brus har i samarbejde med Danida besøgt Chiquitanos-folket, og i udstillingen får man et indblik i de indfødtes udfordringer med klimaforandringer, skovbrande og deres forsøg på at udnytte regnskoven på en bæredygtig måde.

Annonce

Tænkt over tingene

Alle kan trygt besøge Økolariet i sommerferien. Der er indført daglige rutiner med afspritning af aktiviteter og skærme, og personalet holder et skarpt øje med, hvor mange gæster der kommer ind, og hvordan de fordeler sig rundt i udstillingerne.

- Vi har tradition for at have forskellige workshops og udstillinger, hvor man skal røre ved ting. Det har vi droppet i år, men vi har altså tilføjet nogle nyheder, som de besøgende forhåbentlig tager godt imod, siger Hanne Rasmussen og forsikrer, at trygheden er i højsædet.

Der vil sommeren igennem også være aktiviteter på forpladsen ved indgangen, og som altid er der mulighed for at snuse den hyggelige atmosfære til sig på tagterrassen.

Økolariet er åbent alle dage klokken 10 til 16, og der er som altid gratis entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce