Annonce
Ugeavisen Vejle

Nyt knopskud fra den erfarne blomsterhandler

Blomsterhandler Sanne Gelbjerg, indehaver af Karina Blomster, udvider butikken til det dobbelte for bedre at kunne præsentere sine buketter og planter og potter. Foto: Flemming Larsen

Sanne Gelbjerg, indehaver af Karina Blomster i Nørrebrogade, er et kreativt menneske med et dejligt humør. Udvider butikken til det dobbelte for at præsentere sine ting bedre.

Annonce

Vejle: Sanne Gelbjerg har netop holdt kobberbryllup. Som indehaver af Karina Blomster, der ligger i Nørrebrogade 10, har hun nu i tolv og et halvt år kreeret flotte buketter og solgt potter, planter, vin og specialiteter til en voksende kundekreds.

- Mange af mine kunder kan godt lide at komme i butikken, fordi de her får en personlig service og fordi vi gerne øser ud af vores idéer og inspiration. Det gælder både afskårne blomster og potter og planter, forklarer Sanne Gelbjerg med et smil på læben.

Hun nævner dog, at mange også køber en blomst eller gavekurv via nettet.

Butikken i Nørrebrogade er i dag 60 kvadratmeter, men om kort tid bliver Karina Blomster cirka dobbelt så stor, da blomsterhandleren overtager nabobutikken.

- Det betyder, at jeg får et større udvalg af potter og planter, vin og specialiteter og afskårne blomster. Og at jeg får mere albuerum og kan præsentere mine ting bedre, siger hun.

Annonce

Den kreative pige

Siden Gelbjerg var helt ung har hun vidst, at hun en dag skulle have et arbejde, hvor hun kunne få lov til at være kreativ med sine hænder.

Hvad var din barndomsdrøm?

- Som mange andre unge piger, drømte jeg på et tidspunkt om at blive frisør. Omvendt fandt jeg også ud af, at blomsterfaget stillede krav til ens kreativitet. Så det var inden for den branche, jeg søgte. Også, fordi jeg havde hørt, at mange frisører blev slidt ned af arbejdet, siger Sanne Gelbjerg, der dog for længst har opdaget, at det også er hårdt at have en blomsterbutik.

Hvem eller hvad er du fan af ?

- Det er jeg af min familie, min mand, Jens, og mine forældre, der altid har været der for mig, når jeg har fået nogle vilde idéer. Dem har jeg fået mange af i de seneste tolv og et halvt år. Især som selvstændig, tror jeg, det er vigtigt at have et godt bagland. Et bagland, der er der for én i forbindelse med lange arbejdsdage, eller når det er træls, siger Sanne Gelbjerg.

Hvad er du mest glad for hos dig selv?

- Jeg prøver at være et positivt mennesker. Og så er jeg stædig; det betyder, at jeg ikke bare giver op, hvis tingene ikke lige går som de skal, siger hun.

Annonce

Vild med sol, strand og blåt vand

Hvis du skulle flytte til et andet land, hvilket et skulle det så være ?

- Familien og jeg er vild med sol, strand og blåt hav. Vi er ikke dem, der tager på skiferie. Så måske blev det til et Middelhavsland, men det måtte også gerne være et sted i Østen. Bare solen skinner og maden og drikkevarerne er billige.

Hvad ved kun få kunder om dig?

- Jeg har gennem årene opbygget en solid kundekreds; de deler meget med mig og omvendt. Min kunder følger med i min familie og jeg følger med i deres, så der er ikke meget, de ikke ved om mig.

Hvis du skulle give dit 15-årige jeg et godt råd, hvordan skulle det så lyde?

- At turde være sig selv. Det kommer man længst med, og så er der selvfølgelig også det med drømmene; at forfølge dem og tro på sig selv.

Hvis du fik 10 millioner kroner i hånden, hvad skulle de så bruges på?

- Jeg vil fortsætte med at være blomsterhandler; det ville ville jeg ikke ændre på. Men jeg tror, at jeg ville invitere hele familien på en rejse til et varmt sted, og så ville jeg investere i familiens alderdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce