Annonce
Ugeavisen Vejle

Nyt menukort til vejlenserne: Vejle Midtpunkt får et syrisk spisehus

Abdulfatah Ali Deeb, der stammer fra Damaskus, har selv stået for indretningen af sit nye syriske spisehus i Vejle Midtpunkt. Nu glæder han sig bare til, at restauranter igen må åbne. Foto: Flemming Larsen
Vejles nye syriske spisehus Masaya åbner hurtigst muligt i Vejle Midtpunkt, nemlig så snart regeringen slipper sit corona-jerngreb om restaurationsbranchen.

Vejle: Mellemøsten er fyldt med skønne dufte og retter, der får tænderne til at løbe i vand. Mange kender sikkert retter som shawarma, humus eller baba ganoush, men det syriske køkken rummer meget mere end disse klassikere.

Det kan vejlenserne snart få en smagsprøve på, nemlig når regeringen slipper sit corona-jerngreb om restaurationsbranchen. Her får Vejle sit første syriske madhus.

Bag spisehuset Masaya står Abdulfatah Ali Deeb, der stammer fra Damaskus, men som er faldet godt til i Danmark og især Vejle. Han har brugt de seneste par måneder på at indrettet spisehuset i Nørregade 73, i de lokaler, der tidligere rummede Brød by Vanilla.

Annonce

Smagfuld indretning

Spisehuset er blev smagfuldt indrettet med rustikke vægge med små lamper, der lyser det hyggelige lokale op, og med et åbent køkken i baggrunden.

- Jeg vil gerne kunne servere et skønt måltid mad fra mit hjemland, det skal foregå i hyggelige, men intime omgivelser. Derfor bliver køkkenet også åbent, så gæsterne vil kunne følge med, når jeg tilbereder de små, lækre retter fra Syrien, siger Abdulfatah Ali Deeb.

Bo Svenningsen, t.h., medejer af Vejle Midtpunkt, glæder sig over, at der nu åbner et syrisk spisehus med Abdulfatah Ali Deeb i spidsen. Vejle Midtpunkt har en bred vifte af små, hyggelige spisesteder. Foto: Flemming Larsen

Han har boet i Danmark i otte år, hvor han blandt andet har arbejdet inden for restaurationsbranchen.

Annonce

En familierestaurant

Abdulfatah Ali Deebs spisehus henvender sig til hele familie, for den syriske kok, som har lavet mad siden han var helt ung, har nemlig en mission: Han vil gerne have alle i familien til at gå ud at spise sammen og nyde hinandens selskab - børn, forældre og bedsteforældre.

- Jeg vil gerne give gæsterne noget tilbage, nemlig lidt af min egen kultur - det at tage sig tid til at spise et godt måltid mad, siger Abdulfatah Ali Deebs, mens han med et smil på læben beretter om, hvor meget han glæder sig til at komme til at lave syrisk mad helt fra bunden.

Når Masaya, som byens øvrige restauranter får lov til at åbne, bliver åbningstiderne hos den syriske kok fra klokken 11 til klokken 21 ugens syv dage.

- Vi får både siddepladser i spisehuset og udenfor på det lille hyggelige strøg, men vi kommer også til at satse på takeaway, siger Abdulfatah Ali Deeb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce