Annonce
Ugeavisen Vejle

Nyt tilbud i Vejle om køn, krop, sex og prævention

Det kan for nogle grupper af unge være svært at finde nogen at snakke med om seksualitet. Det er der nu en anonym mulighed for. Arkivfoto
Region Syddanmark og Vejle Kommune slår dørene op for et nyt fælles initiativ målrettet unge om køn, krop, sex og prævention.
Annonce

Vejle: Formålet med det nye tilbud er at styrke de unges seksuelle sundhed.

Tilbuddet kan samtidig tilbyde undersøgelser for seksuelt overførte sygdomme som for eksempel klamydia, og de unge tilbydes gratis prævention på baggrund af en samtale.

Der holdes åbningsreception mandag den 2. december klokken 16 til 18 hos Sundhedsplejen, Nyboesgade 35 B.

- Det kan for nogle grupper af unge være svært at finde nogen at snakke med om seksualitet. Det er der nu en anonym mulighed for, så de kan blive klædt på til at træffe sunde og sikre valg. Samtidig er det en glæde, at vi har kunnet finde sammen om projektet på tværs af region, kommune og sygehus, understreger Torben Elsig, formand for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce

Forebyggelse er bedst

Formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark, Bo Libergren, hæfter sig også ved det gode samarbejde.

- Vi skal give de unge mulighed for at passe på sig selv, så de kan forebygge uønskede graviditeter og seksuelt overførte sygdomme. Vi ved, der er et stort potentiale i at forebygge uønskede graviditeter og seksuelt overførte sygdomme ikke mindst for at forebygge senere indsatser i sundhedsvæsnet, siger Bo Libergren.

Tilbuddet placeres hos Sundhedsplejen på Vestbygården. Åbent hver mandag eftermiddag, og der er åbent for "drop in" fra 13-16. En sygeplejerske, gynækolog fra Sygehus Lillebælt og en sundhedsplejerske fra kommunen er til stede. /exp

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce