Annonce
Ugeavisen Vejle

Nyt uddannelsesmiljø: FGU Trekanten og Jobcenter Vejle vil de nye unge

På Sandagergård bliver eleverne en del af et allerede velfungerende ungemiljø. PR-foto
FGU Trekanten og Jobcenter Vejle bag undervisningsforløb for unge, der er nye i Danmark. Formålet er at skabe gode rammer for de unge og ruste dem til at fortsætte i uddannelse eller at komme i job.
Annonce

Vejle: 14 nye elever mellem 16 og 30 år rykkede 2. november ind hos FGU Trekanten på Sandagergård. Fælles for de unge er, at de er nye i Danmark og derfor ikke har gået i en dansk folkeskole. På Sandagergård bliver de en del af et allerede velfungerende ungemiljø.

Annonce

Danskundervisning

Det nye forløb indebærer undervisning i blandt andet dansk som andetsprog, arbejdsplads- og erhvervslære. Derudover skal de unge i virksomhedspraktik to dage om ugen. Målet er på kort tid at booste de unges kompetencer til at fortsætte i uddannelse eller på arbejdsmarkedet.

- Vi er glade for at kunne tage imod de 14 nye elever, som nu får deres dagligdag i nogle gode rammer sammen med de øvrige elever på FGU Trekanten. Og så er vi super glade for det gode samarbejde med Vejle Kommune, siger Leif Rye Hauerslev, administrerende direktør for FGU Trekanten i en pressemeddelelse.

Annonce

Masser af praktisk arbejde

Undervisningen er i høj grad baseret på praktiske temaer og praktisk arbejde, hvor de unge har mulighed for at bruge deres faglige viden i praksis på skolens forskellige værksteder.

En af de nye elever er Shahyad Alqassi, der glæder sig til for alvor at komme i gang med det nye initiativ. PR-foto

En af de nye elever er Shahyad Alqassi. Han er kommet til Danmark fra Iran, og glæder sig til at komme i gang.

- Det er vildt godt, at skolen har værksteder, hvor vi kan komme til at arbejde praktisk med noget af det teoretiske stof. Og så glæder jeg mig til at møde de andre elever på skolen, siger han.

Annonce

Mere end en beskæftigelsesindsats

Det er Jobcenter Vejle, der visiterer de unge til at deltage i forløbet på FGU Trekanten. Forløbet varer typisk 1 år, men der er mulighed for forlængelse til to år.

- Det nye forløb indebærer mere end sprogundervisning. De får en hverdag, hvor de er på lige fod med andre unge, og hvor de får praksisrettet undervisning, der er individuelt tilrettelagt. Vi vil gerne opkvalificere de unge til at fortsætte i uddannelse eller at komme i job og samtidig give dem nogle gode oplevelser af at gå i skole. Det skal være med til at styrke deres selvtillid og kan være ret afgørende for, hvordan de får foden indenfor på arbejdsmarkedet, fortæller Birgit Thorup, arbejdsmarkedschef i Vejle Kommune. /larsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Julemarked på Søndertorv

Annonce