Annonce
Ugeavisen Vejle

...Og om lidt er kaffen klar

Det er drømmen, der går i opfyldelse for Jan Engberg, når han åbner sit nye kaffested i Vissingsgade 2 B, Coffea Sentio. Foto: Flemming Larsen
Ny kaffebar i Vissingsgade satser på kaffe, brygget med følelse. Vil også sælge croissanter, brownies, cookies og donuts, ligesom man også kan få begge dele bragt.
Annonce

Vejle: "Coffee on the way".

Sådan står der i bunden af logoet for Vejles nye kaffebar, Coffea Sentio. Og det er ifølge Jan Engberg, indehaver af kaffebaren i Vissingsgade 2 B, præcist det, som det handler om.

Coffea er kaffe på latin, Sentio er følelse.

- Det er for at sende et signal om, at kaffe ikke bare er kaffe. Og at man i min kaffebar kun får serveret den bedste kaffe, nemlig den italienske. Men selv om der hos mig i Coffea Sentio kunne brygges ordentlig kaffe, er det ikke meningen, at man skal sidde og nyde den hos mig, forklarer Jan Engberg.

Vejles nye kaffemager sælger nemlig kun Coffee to Go, eller rettere kaffe, der er undervejs.

Kaffemageren sender kunderne ud ad døren med en kop ordentlig kaffe. Foto Flemming Larsen
Annonce

Går mere på kaffebar

Jan Engberg har boet og arbejdet de seneste 18 år i Asien, og her er kulturen med at gå ud at drikke en kop kaffe med en forretningsforbindelse langt større end herhjemme.

- Så da jeg som 50-årig var hjemme igen - og da jeg har en bror, der arbejder inden for kaffeindustrien - var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle brygge og sælge kaffe. Det har i mange år været en passion for mig, og skulle det være, skulle det være nu, forklarer Jan Engberg.

Han lavede derfor en forretningsplan, som han viste til sin bror.

- Det har været en stor hjælp at have min bror med som sparringspartner. Jeg har i dag en fin indsigt i kaffebønner, og hvad det er danskerne drikker, når de er på vej, siger Jan Engberg, der også har planer om at skulle sælge croissanter, brownies, cookies og donuts til den friskbryggede kop kaffe.

Senere kommer der måske også te, juice og sandwich på menukortet.

- I første omgang bliver det dog kaffe med lidt lækkert til at tage med sig, eller som man kan bestille og få bragt, forklarer Jan Engberg med begejstring i stemmen.

For indehaveren af Coffea Sentio tilbyder nemlig en nyskabelse inden for kaffe, når han åbner døren til sin kaffebar i forbindelse med black friday.

Annonce

Bringer ud

- Det bliver sådan, at folk på min hjemmeside kan bestille alt fra cafe latte over expresso, americano til en kop almindelig kaffe og med lidt sødt til. Tanken er så, at jeg bringer den til deres dør, eller til Nørretorv eller busterminalen, hvis de venter på bussen på en kold novemberdag, siger Jan Engberg, mens han skænker en kop friskbrygget kaffe til avisens kaffeglade journalist.

Jan Engberg tror i øvrigt også på, at mange af os trænger til en kop kaffe, når vi er på vej om morgenen.

Derfor holder Coffea Sentio åbent fra klokken 7 om morgenen til klokken 17 fra mandag til torsdag, fra 7 til 18 om fredagen og fra klokken 9 til 16 om lørdagen.

- Og vil mine kunder det, har jeg også planer om at begynde at holde åbent om søndagen, lyder det fra Vejles nye kaffemager.

Sammen med sin hustru, Sarinya, er Jan Engberg også klar til at bringe kaffe med lidt sødt ud til sine kunder. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tid til hygge og halloween

Annonce