Annonce
Ugeavisen Vejle

Onsdagsklub fejrer 25 år: Det er det sidste, vi vil miste

Rummikub er et af de sikre hit i Onsdagsklubben blandt de, som vil spille. Det sker dog også, at forsamlingen drager på tur, som det eksempelvis skete for et par måneder siden, da man tog til Karensminde ved Grindsted. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Hver onsdag mødes cirka 40 ældre i Mølholm Sognehus til fællesskab og hygge. Avisens benjamin tog på visit i Onsdagsklubben.
Annonce

Vejle: Ved tre borde med fire personer ved hvert bord bliver tankerne sluppet løs med et spil rummikub. Andetsteds holder læseklubben til, mens også bob-spillerne er gået ned i deres spillerum.

Uanset hvem man spørger i Onsdagsklubben ved Mølholm Kirke, lyder svaret nogenlunde ens:

- Det er fantastisk, og jeg kan ikke undvære den - et af ugens store højdepunkter, lyder det.

Onsdage klokken 10.30 mødes cirka 40 ældre til fællesskabet i sognehuset over for kirken. Om ens lyster peger i retning af spil, fordybelse eller blot hyggeligt samvær, så er mulighederne der.

Onsdagsklub i Mølholm

Blev startet i efteråret 1994.

Er et åbent tilbud for alle uanset alder.

Holder til i sognehuset over for Mølholm Kirke på Niels Skousvej 13A.

Foregår onsdage fra 10.30 til cirka 12.30 fra 1. september-30. november samt 1. januar-30.april.

Derudover mødes klubben også henover sommeren, hvor det dog foregår på frivillig basis udenom kirken.

Annonce

Fast tradition

Selvom klubben gerne er opdelt i hold, der grundet de forskellige interesser er fordelt ud i sognehuset, begynder dagen med fællessang.

"Vågn op og slå på dine strenge" synges denne onsdag, hvorefter de ældre i vanlig stil finder deres hjørne af sognehuset. Syv kvinder sætter sig hen ved et par borde. Strikkepinde findes frem og så går snakken ellers lystigt.

Avisens udsendte udser sig en ledig stol og tager del i samtalen, der drejes ind på, hvor lang tid de hver især har været en del af Onsdagsklubben.

- Mon ikke det er dig, Grete, lyder det ved bordet.

Hun, Grete Nørlem, har tidligere været leder af Onsdagsklubben i ni år, men kommer der stadig gladeligt, selvom hun har givet stafetten videre, men hun er ikke sikker på, at hun kan tage titlen.

- Nej, hvor længe har du været her, Tove? spørger hun Tove Simonsen, som med 17 år tager titlen ved bordet.

Annonce

Et fællesskab

- Det er bare skønt at komme her. Sådan har det altid været, og det er det sidste, vi vil miste, siger Tove Simonsen, der bliver suppleret af Grete Simonsen:

- Det er dejligt at forpligte sig til fællesskabet, for vi forventer noget af hinanden forstået på den gode måde, så det er altid en fornøjelse at være her. Og hvis der er en af os, der ikke kommer og heller ikke har givet besked på det, bliver man helt bekymret, siger Grete Simonsen.

Udtrykket enkeklub bliver bragt op ved bordet. For flere er onsdagsklubben et fællesskab, de har fundet, efter at deres kære er gået bort. Det behøver dog ikke at være sådan, bryder Bodil Hansen ind.

- For mig handler det også om at give ham derhjemme fri, siger hun, hvorefter der lyder grin ved bordet.

Ved "håndarbejdsbordet" bliver der blandt andet strikket. På billedet ses blandt andre Tove Simonsen (i prikket trøje) samt Grete Nørlem og Bodil Hansen (henholdsvis næstyderst og yderst til højre). Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Mad på bordene

Ude i køkkenet har onsdagsklubbens nuværende leder Lone Rasmussen kastet sig over madlavningen. Hun står dog ikke alene med arbejdet, som hun får hjælp med fra to andre med. Og sådan er det i onsdagsklubben - alle er frivillige og har hver sin lille opgave, om så det er madlavning, gøre borde klar, hjælpe med opvasken eller noget fjerde, pointerer Lone Rasmussen.

- Vi prøvede på et tidspunkt at lave filmarrangementer, men der dukkede ikke så mange op, så det droppede vi hurtigt. Dem, der kommer her, ved, hvad de vil have, siger hun.

Det gælder til dels også maden, som altid inkluderer brød, ost og sild, men hvor der også kan ske lidt udskiftning.

Klokken 12 står maden klar, og folk stimler atter sammen og lægger spil, tekster og strikkepinde fra sig.

Et virvar af mennesker rykker rundt på stole og borde for at gøre klar til middagsmaden, der er sidste punkt på programmet, inden de hilser af. Men de ses igen - samme tid, samme sted på næste onsdag. Fordi de ikke kan undvære dette højdepunkt på ugen, som nu har fundet sted i 25 år.

Den 30. oktober fejres klubbens jubilæum.

Nede i kælderen holder bobspillerne til. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Lone Rasmussen forbereder dagens middagsmad ude i køkkenet. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
I litteraturklubben bliver der fortalt og læst højt. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Koncert i Mølholm Kirke

Annonce